Több beoltott kell az újranyitáshoz

Óvatos, de elutasító választ adtak a professzorok Orbán Viktornak a nyitásról, a korlátozások lazításáról.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 17:54
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) professzorai óvatos, de elutasító választ adtak arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokon lehet-e lazítani – fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában, kedden.

Az ETT professzorai azt mondták: akkor lehet enyhíteni a korlátozó intézkedéseken, ha már magasabb lesz a beoltottak száma.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egészségügyi Tudományos Tanács professzoraival egyeztetett a járványkezelésről

– Az ETT tagjai hangsúlyozták: jelenleg a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, tehát óvatosnak kell lennünk – mondta Orbán Viktor.

– Mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat – tette hozzá.

A tárgyaláson részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.