időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Érvényesítették az SZFE-hallgatók őszi félévét

Hertelendy Gábor
2021.02.03. 17:19
Érvényesítették az SZFE-hallgatók őszi félévét

Hiába híresztelték a baloldali pártok és sajtóorgánumok a hallgatók „elnyomását”, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése érvényesítette a hallgatók őszi félévben szerzett érdemjegyeit. Kunhalmi Ágnes és a Gyurcsány-párt azzal házalt, hogy az SZFE vezetése törölte az érdemjegyeket, ezzel diktatúrázva ismét egy sort.

A Magyar Nemzet értesülései szerint minden olyan érdemjegyet, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói az őszi félévben szereztek, beírtak az egyetem Neptun-rendszerébe.

Ezzel minden olyan baloldali híresztelést megcáfoltak, amelyek azt hangoztatták, hogy a hallgatók az őszi szemeszterben kapott érdemjegyeit és kreditjeit nem fogadja el a vezetés.

A HVG korábban azt állította, hogy úgy lenne érvényes a hallgatóknak az őszi félév, hogy a diákok kreditjeit erre az időszakra lenulláznák, és átvinnék őket a tavaszi félévre. Ennek megfelelően a baloldal kampányfogásnak használta az álhírt: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában új SZFE létrehozását körvonalazta egy esetleges kormányváltás esetén. Párttársa, Hiller István szavait megismételve azt hangoztatta, hogy „azokat a krediteket, amiket a jelenlegi vezetés törölt, automatikusan átveszi majd az új intézmény”.

Az MSZP mellett a DK is rátelepedett az álhírre:

közleményükben azt írták, hogy „a hallgatók jegyeinek törlése erősen jogsértő, és semmi másról nem szól, mint az erő és hatalom fitogtatásáról”.

„Felháborítónak tartjuk ezt az intézkedést, és nem hagyjuk szó nélkül, hogy a diktatúrába hajló Fidesz-kormány korbáccsal üsse és büntesse azokat, akik kiállnak a szabadságukért és jogaikért” – hangoztatta közleményében a Gyurcsány-párt.

Hiába a kampányolt Kunhalmi, az SZFE kuratóriumi vezetése érvényesíti a hallgatók őszi félévét Fotó: MTI/Mohai Balázs

Korábban lapunk már beszámolt arról, hogy a baloldali sajtó híresztelése ellenére eredményesen zárhatják az SZFE hallgatói az őszi félévet, így a kuratórium döntése értelmében

érvényesíthetik érdemjegyeiket és megszerzett kreditjeiket is.

Ennek csupán egyetlen feltétele van: ki kell egyenlíteniük az esetlegesen fennmaradt pénzügyi tartozásukat a felsőoktatási intézménynek. A diákok január végéig nyilatkozhattak a tavaszi szemeszter aktivizálásáról, ezt követően – február 1. és 19. között – az őszi félévben szerzett eredményeket rögzíthetik, valamint a vizsgák teljesítéséről is számot adhatnak. A szokásos módon, a teljesítmények alapján állapítják meg a következő félévre járó ösztöndíjakat. Így

semmilyen hátrány vagy jogsérelem nem éri a hallgatókat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.