időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Gyurcsány tanácsadója nácizza a világhírű magyar operatőrt

Magyar Nemzet
2021.02.01. 12:34
Gyurcsány tanácsadója nácizza a világhírű magyar operatőrt

A baloldal ezúttal a világhírű Koltai Lajost próbálja pellengérre állítani, amiért elfogadta a felkérést, hogy oktasson a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

„[...] az egyetemi oktató, kiváltképp egy művészeti egyetemen mester, pontosabban Mester. Mester, aki egyszerre adja át szakmai tudását, ismereteit, tapasztalatát, felkészültségét, s egyszerre morális tartását, humánumát, világlátását (nem világnézetre gondolok!), s éthoszát. Olyan nincs, hogy valaki megtanítja a rá bízott fiatalembereket arra, hogyan kell a kamerát bekapcsolni, hogyan kell jól megvilágítani, hogyan történik a beállítás, a jelenetek vizuális megkomponálása stb., ám közben nincs morál, vagy ami van, az olyan, amilyen” – írta Facebook-posztjában Gábor György filozófus, aki 2020 szeptemberében jelentette be, hogy Gyurcsány Ferenc felkérte, hogy alakítson meg egy ellenzéki szellemi műhelyt, „ahol egyfajta értelmezési keretet alkotnak meg, már 2022-re készülve”.

Bejegyzését így folytatta: „Meggyőződésem, hogy a rongy morál a »legprofibb« világításon vagy kameramozgáson is átjön. És még valami, ugyanehhez: ha rajtam múlna, az én SZFE-men kötelező lenne Leni Riefenstahl oktatása. De az én SZFE-men Leni Riefenstahl nem oktathatna”. Vagyis Gábor György

Hitler kedvenc filmrendezőjéhez hasonlította Koltai Lajos operatőrt.

Mint ismert, a világhírű operatőr amiatt került a baloldal célkeresztjébe, hogy elfogadta a felkérést, hogy oktasson a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). A vádak azért is abszurdak, mert Koltai Lajos rendezte a Sorstalanság című regényből készült azonos című filmet, amely az auschwitzi koncentrációs tábor borzalmait mutatja be egy fiatal fiú történetén keresztül.

Koltai nem az első, akit a baloldal megpróbál pellengérre állítani: az ellenzéki ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina a múlt héten menesztette állásából Soós Pétert, mert a rendező-direktor félállásban a Vidnyánszky Attila vezette Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanítana. Az önkormányzat akkor megpróbálta munkaügyi kérdésként beállítani az ügyet, Dömötör Csaba államtitkár viszont úgy látja,

Gyurcsány Ferenc fenyegetését váltotta be a baloldali városvezető, vagyis baloldali tisztogatásról van szó.

Mint azt Dömötör felidézte, Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt, hogy Vidnyánszky Attilát és társait földönfutóvá teszi.

Érdekes módon Gábor György inkább hallgatott, amikor valódi antiszemita cselekményekről mondhatta volna el véleményét. Lapunk 2020 szeptemberében kereste meg a filozófust azzal kapcsolatban, hogy kikérje a véleményét Bíró László kijelentéseiről. Mint ismert, Bíró az egyesült baloldal jelöltjeként indult az október 11-i, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi ország­gyűlési képviselő-választáson. A kampány során előkerültek olyan korábbi kijelentései, amelyben Budapestet „Judapestként” említette, a zsidó turistákra pedig „tetűcsúszdásokként” utalt. Gábor György egyébként az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A filozófus pozíciója és közéleti szerepvállalásai ellenére sem kívánta kommentálni a DK által is támogatott rasszista jelölt kijelentéseit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.