Több mint háromezerrel emelkedett a fertőzöttek száma

A kedden érkezett Sinopharm vakcinával együtt immár ötféle oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon a koronavírus elleni védekezésre.

Munkatársunktól
2021. 02. 19. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

397 116 főre nőtt a hazánkban az azonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 110, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 145 főre emelkedett – olvasható a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Folyamatosan emelkedik a fertőzésből felgyógyultak száma
Fotó: Nki.gov.hu

A legfrissebb adatok szerint jelenleg az aktív fertőzöttek száma 80 282 fő. A fertőzöttek közül 4024 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 352-en lélegeztetőgépen vannak.

A statisztika szerint folyamatosan nő a gyógyultak száma, jelenleg 302 689 koronavírus-fertőzésből felgyógyult személyt tartanak nyilván.

Folyamatosan emelkedik a beoltottak száma is: eddig 391 821 fő kapott oltást, közülük 152 432 fő már a második oltását is megkapta – áll a tájékoztatásban.

Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon, a háziorvosok pedig folytatják a hatvan év alatti krónikus betegek oltását.

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Elindult az újraindításról szóló, online nemzeti konzultáció is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.