Politikai ellenlépésektől tart a balos támogatottságú ceglédi polgármester

Cegléd polgármestere, Csáky András, azt hitte, politikai okokból nem közölte a helyi lap a szilveszteri beszédét. Pedig elég lett volna egyszerűen megkérdezni, és kiderült volna, hogy az ok teljesen prózai.

Kerékgyártó György
Forrás: Facebook2021. 02. 02. 11:14
null
Csáky András, Cegléd baloldali polgármestere.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiányolja a Ceglédi Hírmondó januári számából saját szilveszteri évösszegző beszédét Csáky András, Cegléd baloldali támogatottságú polgármestere. Facebook-oldalán így kezdi január 30-i bejegyzését:

„A Ceglédi Hírmondó főszerkesztője – nyilvánvaló politikai indíttatásból – úgy döntött, nem közli le a lap januári számában, újév alkalmából, a televízióban elmondott gondolataimat. Tudom, döntését azzal indokolná, hogy lecsökkentettem az oldalszámot, ezért nem fért bele. A csökkentésre azért kényszerülünk, mert központilag több száz millió forintot vontak el a várostól. Úgy gondolom, a sportcsarnokkal kapcsolatos interjú vagy a testület I. félévi munkaterve nyugodtan megvárhatta volna a következő számot.”

Csáky András többet szerepel a helyi médiában, mint az őt követő kilenc képviselő együtt Fotó: archív/Magyar Nemzet

Mint megtudtuk, a polgármester téved. Értesüléseink szerint a lap azért nem közölte a beszédet, mert valóban csökkent az oldalszáma, ugyanakkor a megjelenés rendje továbbra is a képviselő-testületi ülések időpontjához, tehát a hónap végéhez van időzítve. A szerkesztőség, úgy ítélte meg, hogy január végén már kevés olvasót érdekel egy újévköszöntő beszéd.

Csáky András aggodalma az esetleges politikai támadásokkal szemben egyébként részben saját politikai pályájából ered. Mint azt korábban megírtuk, az MDF politikusaként kezdte még a kilencvenes években, és 2019-re jutott el odáig, hogy saját politikai közösségétől eltávolodva, „független” indulóként, de a helyi szivárványos koalíció támogatásával induljon a polgármesteri székért.

A Ceglédi Hírmondó felelős (nem fő-) szerkesztője Pap Gábor, aki az előző, fideszes önkormányzati ciklusban kezdte itt a munkát, mint született ceglédi, és aki a közmédia munkatársa is. Információink szerint a lap tartalmáról nem egyedül dönt, több szerkesztő közös munkájáról van szó. A szervezetileg a Ceglédi Városi Televízió alá tartozó lap költségvetésének megkurtítása egyébként igaz: a korábban 32 oldalon megjelenő kétheti lap most havonta legfeljebb 12 oldalon jelenhet meg, és a feladata elsősorban testületi hírek, a várossal kapcsolatos információk megosztása.

A publicitást illetően egyébként nem kell Csáky Andrásnak tartania. A Helló Cegléd közösségi oldal közzé tesz egy listát, amelyen a helyi politikusok tavalyi képernyős megjelenését összegzi a Ceglédi Városi Televízióban. Eszerint Csáky összesen 344 alkalommal volt látható, míg az utána következő kilenc politikus összesen 288 alkalommal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.