Elemér 2024. február 28.
logo

A legmodernebb eszközökkel készülhetnek az SZFE hallgatói

Forrás: SZFE
2021.03.01. 14:17
A legmodernebb eszközökkel készülhetnek az SZFE hallgatói

A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe. Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült a német ARRI Rental filmipari eszközöket gyártó céggel támogatási megállapodást kötnie a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek.

Sára Balázs, az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta, a napokban érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy

a napjainkban használt legprofibb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az SZFE hallgatói.

Sára Balázs kiemelte, hogy ARRI Alexa kamera ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívekkel érkezett az intézethez. Továbbá kaptak ARRI Skypanel ledderítőket softbox-szal, ARRI ledes spotlámpákat, valamint az ARRI HMI spotlámpákat is.

Hamarosan leszállítja a német cég azt a két darab ARRI Orbitert, ami jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz, és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá. A gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Novák Emil rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy a németországi ARRI Rental cég, Közép-Európa legnagyobb, a filmkészítéshez használt eszközök gyártója támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

Mint ismert, a Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól megújult, modern helyszínekkel várja a hallgatókat és az oktatókat.

Február 25-től a minisztérium engedélyezte, hogy a koronavírus-szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetemen megkezdhető a jelenléti gyakorlati oktatást.

Az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást.

Az ezekről készült fényképeket az alábbi galériában tekinthetik meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.