A legmodernebb eszközökkel készülhetnek az SZFE hallgatói

A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe. Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült a német ARRI Rental filmipari eszközöket gyártó céggel támogatási megállapodást kötnie a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek.

Forrás: SZFE2021. 03. 01. 14:17
null
Forrás: SZFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sára Balázs, az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta, a napokban érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy

a napjainkban használt legprofibb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az SZFE hallgatói.

Sára Balázs kiemelte, hogy ARRI Alexa kamera ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívekkel érkezett az intézethez. Továbbá kaptak ARRI Skypanel ledderítőket softbox-szal, ARRI ledes spotlámpákat, valamint az ARRI HMI spotlámpákat is.

Hamarosan leszállítja a német cég azt a két darab ARRI Orbitert, ami jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz, és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá. A gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Novák Emil rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy a németországi ARRI Rental cég, Közép-Európa legnagyobb, a filmkészítéshez használt eszközök gyártója támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

Mint ismert, a Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól megújult, modern helyszínekkel várja a hallgatókat és az oktatókat.

Február 25-től a minisztérium engedélyezte, hogy a koronavírus-szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetemen megkezdhető a jelenléti gyakorlati oktatást.

Az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást.

Az ezekről készült fényképeket az alábbi galériában tekinthetik meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.