Segítséget kaptak Pécsett a fáradhatatlan egészségügyi dolgozók

A Baranya segít programban nagyobb mennyiségű gyümölcslevet és kávét vittek a Koronavírus-ellátóközpontba.

2021. 03. 26. 11:21
null
Jól jön a figyelmesség az egészségügyi dolgozóknak Forrás: Baranya Megyei Önkormányzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyümölcslevet és kávét kaptak a pécsi Koronavírus-ellátóközpont egészségügyi dolgozói a Baranya segít programban” – erről tájékoztatott pénteken közleményben a Baranya Megyei Önkormányzat.

Kifejtették, hogy Őri László, a közgyűlés elnöke kétszáz üveg gyümölcslevet és kétszáz adag kávét adott át a Koronavírus-ellátóközpontban.

„A 0,33 és 0,5 literes kiszerelésű frissítőkkel az egészségügyi pihenőket töltik majd fel, ezzel is segítve a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek munkáját” – hívták fel a figyelmet.

Jól jön a figyelmesség az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Baranya Megyei Önkormányzat

A közleményben rámutattak arra, hogy a járvány felfutó szakaszában jelenleg Pécsett több száz orvos és ápoló küzd a betegek életéért nap mint nap. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikaközpontjának az elnöke elmondta, csaknem négyszáz ágyon kezelnek jelenleg koronavírusos betegeket a Rákóczi utcai tömbben, naponta pedig harminc–negyven újabb beteget visz be a mentő, és vesznek fel koronavírusos tünetekkel.

– Ebben a járványügyi helyzetben minden olyan segítségre szükség van, ami könnyíti a túlterhelt egészségügyi dolgozók mindennapjait – mondta Sebestyén Andor.

Őri László kifejtette: nagy a teher a Covid-osztályon dolgozó orvosokon, ápolókon és önkénteseken, akik a betegágyak mellett dolgoznak. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, a húsvéti ünnepek előtt a frissítőkkel szeretné a megye közössége nevében hálás szívvel megköszönni a munkájukat, és egyben biztatni is őket, hogy tartsanak ki ezekben a nehéz hetekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.