Gyerekeivel is sakkban tartotta a kizsákmányolt nőket egy bűnöző

Volt élettársait, szerelmeit kényszerítette szexuális szolgáltatásra egy bűnözésből élő román férfi.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 04. 25. 18:20
NNI
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Járásbíróság letartóztatta azt a román férfit, aki a nyomozás eddig beszerzett bizonyítékai alapján veréssel és életveszélyes fenyegetéssel kényszerített nőket prostitúciós tevékenységre. Az április 24-én jogerőre emelkedett döntés szerint a férfi jelenlegi élettársa egyelőre szabadlábon védekezhet, ő a bűncselekményből megszerzett pénz tisztára mosásában vállalt szerepet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály szegedi bűnüldözési osztálya büntetőeljárást folytat egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román férfivel és magyar élettársával szemben. A férfi Németországban prostituáltként dolgoztatott három nőt, az általuk megkeresett összeg nagy részét elvette tőlük. A nőket sokszor veréssel fenyegette meg, ha nem akartak dolgozni, vagy nagyobb részesedést akartak a szexuális szolgáltatásokért kapott bevételből. A prostitúcióra kényszerített nők mindegyike párkapcsolatban volt korábban a férfival, közös gyerekeik is születtek. A bűnöző és jelenlegi élettársa együtt élt az egyik kizsákmányolt anya 12 gyermekével.

A szexuális szolgáltatásra rávett nők németországi tartózkodása alatt az erőszakos román bűnöző jelenlegi élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt asszonyok 2 és 16 év közötti gyerekeire. A tizenkét kicsinek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az 52 éves L. Jenő különböző fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják jelenlegi élettársa bankszámlájára. A prostituáltként dolgozó, kizsákmányolt nőknek sok esetben annyi pénze sem maradt, hogy abból ki tudják fizetni szállásukat vagy fedezni tudják belőle napi étkezéseiket. Lapunk információi szerint az egyik megfenyegetett nő a német rendőrségtől kért segítséget, így jutott a magyar hatóság tudomására a jogsértés.

A KR NNI nyomozói a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi és közterületi támogató alosztályának egyenruhás rendőreivel közösen ütöttek rajta a pároson. Csongrád-Csanád megyében összesen öt helyszínen tartottak házkutatást. Három ingatlant zár alá vettek, az információk szerint a más bevételi forrással nem rendelkező páros ezeket a kizsákmányolt nőktől erőszakkal elvett pénzből vásárolta. Ezen kívül lefoglaltak két gépkocsit tízmillió forint értékben, egy páncélszekrényben készpénzt, valamint több, a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont is. A vagyonvisszaszerzés keretén belül az ingóságok lefoglalásával és az ingatlanok zár alá vételével több mint harmincmillió forintnyi illegálisan szerzett értéket vont el a gyanúsítottaktól a Vagyonvisszaszerzési Hivatal.

A rendőri intézkedés során rabszolgasorban tartott férfiak lakóhelyére bukkantak a rendőrök
Fotó: Police.hu

Az elfogás során derült ki, hogy a gyanúsítottak egyik, pár hónapja vásárolt ingatlanjában borzasztó körülmények között, három kiszolgáltatott állapotban lévő férfi él. A páros folyamatosan dolgoztatta őket, a tanyán lévő állatok etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételmaradékot és cigarettát. A tanúvallomások szerint a prostituáltakhoz hasonló fenyegetésekkel félemlítette meg őket a bűnöző. A KR NNI nyomozói az 52 éves L. Jenőt emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, míg párját, a 32 éves P. Erikát pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A prostituáltak kizsákmányolásából másfél millió forintos különvagyonra is szert tevő élettárs – nagy valószínűséggel meglopta párját – csak azért nem került letartóztatásra, mert jelenleg ő gondoskodik a sértettek kiskorú gyermekeiről. Ha az anyák hazatérnek és tényleges gondozásuk alá veszik gyermekeiket, a nyomozó hatóság újra előterjesztést tehet a nő szabadságának korlátozására is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.