időjárás 8°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Milliárdokat szalasztott el Hódmezővásárhely a tétlenkedés miatt

Borsodi Attila
2021.04.26. 13:45
Milliárdokat szalasztott el Hódmezővásárhely a tétlenkedés miatt

Márki-Zay Péter végleg beírta a nevét Hódmezővásárhely történelmébe: ő az a polgármester, aki miatt a legtöbb fejlesztéstől esik el a város – tudatta lapunknak megküldött közleményben a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete. Kiemelték: a Bethlen Gábor Református Gimnázium, valamint a Németh László Gimnázium, Általános Iskola felújításának elbukása nemcsak a mintegy hétmilliárd forintnyi fejlesztés elvesztése miatt történelmi bűn.

– Azzal, hogy Márki-Zay Péter csaknem három év alatt a beruházások előkészítési fázisát sem tudta lezárni, ami miatt sajtóinformációk szerint a kormány végül elállt a támogatástól, a polgármester az általános iskolás és gimnazista vásárhelyi diákok generációitól vette el a lehetőséget, hogy korszerű épületekben tanulhassanak.

Hatalmas veszteség érhette a várost a Márki-Zay-féle vezetés miatt
Fotó: Kurucz Árpád

A mintegy ötmilliárdos könyvtár és tudásközpont elbukásával együtt a polgármester már 12 milliárd forintot vett el a vásárhelyi fiataloktól – mutattak rá. Hozzátették: Márki-Zay Péter a politikai törekvései oltárán feláldozza Hódmezővásárhely jövőjét.

A Fidesz annak kapcsán adott ki közleményt, hogy a Promenád.hu megírta: a városvezetés addig szerencsétlenkedett, amíg információik szerint a kormány úgy döntött: már nem támogatja a Modern városok programban a Bethlen Gábor- és a Németh László-gimnáziumok tervezett felújításának, bővítésének pályázatát.

A portál úgy értesült, az elutasító döntés hátterében az áll, hogy a kormányzat úgy értékelte: a Márki-Zay Péter-féle városvezetés március 31-ig sem tett eleget a projektek előkészítésével kapcsolatos kötelezettségeinek.

A portál információi szerint a kormány a forrásokat a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk kezelésére, enyhítésére szolgáló gazdaságvédelmi alapba csoportosítja át.

Eközben a korábbi botrány még el sem ült Márki-Zay Péter körül. Mint megírtuk: a hódmezővásárhelyi polgármester kitöltött keresztrejtvényújságot és levelet kapott, amelynek az íróját egy videóban próbálta megalázni. A balliberális politikus szegény asszonynak nevezte a levél szerinte vidéki fideszes feladóját, és hozzátette: a helyesírásából következtetett arra, hölgyről van szó.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.