Nem a jogállamért, hanem a saját egészségükért aggódnak az európai emberek

„A 2019-es és a 2020-as Eurobarometer felmérések alapján kijelenthető, hogy a polgárok prioritásaival szemben az Európai Bizottság saját politikai programjának végrehajtására fókuszál, miközben a vakcinabeszerzés sikerességét és jobb közbiztonságot várnának el a testülettől a választók” – fogalmazott Kovács István Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és Törcsi Péter, a Központ kutatási igazgatója voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei a legutóbbi adásban, ahol az Európai Bizottság munkájának értékeléséről, valamint az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásáról is szó esett.

Forrás: Karc FM2021. 05. 12. 17:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Bizottságnak – az alapítók eredeti elgondolása szerint – a szerződések őre funkciót kéne ellátnia, ezzel szemben saját politikai programját akarja végrehajtani. A jogállamisággal kapcsolatos eljárások azt mutatják, hogy nem szakmai, hanem politikai érdekek mentén fejti ki tevékenységét a testület” – fogalmazott Szánthó Miklós. Kovács István szerint „a felmérések arra is rámutatnak, hogy több esetben, Dánia vagy Svédország demokratikus rendszerével szembeni elégedettség alacsonyabb, mint a magyar vagy közép-európai átlag”.

„Tízből hét felnőtt magyar polgár – körülbelül 5,8 millió fő – elégedett azzal a kormányzati stratégiával, amely a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a nyugati típusú oltóanyagok beszerzése mellett a keleti, politikai és nem szakmai alapon kritizált vakcinák beszerzésére is fókuszált”

– fogalmazott Szánthó Miklós. „Az ellenzék oltásellenes kampánya célt tévesztett, mert a válaszadók véleményei alapján jól látható, hogy támogatják a különféle forrásokból beszerezhető oltások elérését. Az elmúlt egy évben az emberi élet védelme volt a legfontosabb, amit kellő hatékonysággal csak a vakcinák tudnak biztosítani” – tette hozzá Törcsi Péter.

https://karcfm.hu/archiv/az-igazsag-oraja-2021-05-11-1500-1600/

„Az Európai Unió magatehetetlen járványkezelésének bizonyítéka az is, hogy mindösszesen a megkérdezettek hat százaléka tulajdonítja Brüsszelnek azt a sikert, hogy a magyar átoltottság ilyen magas arányt képvisel, ezzel szemben tízszer annyian, hatvanszázaléknyian gondolták úgy, hogy mindez a kormány sikerének tekinthető” – fogalmazott Törcsi Péter.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig jelentkezik a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között. De elérhető a Karc FM archívumában is, a legutóbbi adást IDE kattintva hallgathatják meg.

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2021-05-11-1500-1600-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.