Szakemberekkel érzékenyítenék a kisiskolásokat

A Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület pedagógusokat, illetve más, kisiskolás korú fiatalokkal foglalkozó szakembereket igyekszik rávenni, hogy tanórákon ismertessék meg a fiatalokkal az LMBTQI-ideológiát – derült ki egy, a Vasárnap.hu birtokába jutott levélből. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője lapunk megkeresésére elmondta, a szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést, a fenti kezdeményezés egyúttal alkalmas arra, hogy egyes társadalmi csoportok között mesterséges konfliktust gerjesszen.

2021. 05. 17. 20:56
null
20201015 MN Budapest Meseország mindenkié című könyv illusztrációk Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban jutott a Vasárnap.hu birtokába egy levél, amely szerint a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület pedagógusokat, illetve más, kisiskolás korú fiatalokkal foglalkozó szakembereket igyekszik rávenni, hogy tanórák részeként ismertessék meg az LMBTQI-ideológiát. Azt javasolják, hogy ehhez elsősorban a Meseország mindenkié című mesekönyvet és az ahhoz készült foglalkozásterveket, óravázlatokat használják fel.

A levélben azt írják,

olyan szakemberekhez fordulnak, akik gyerekcsoportokkal, fiatalokkal dolgoznak, például pedagógusok, pszichológusok, iskolai szociális munkások, hitoktatók, ifjúsági segítők stb.

A foglalkozástervek célja, hogy segítséget nyújtson a Meseország mindenkié című LMBTQI-mesekönyvben található történetek iskolai keretek között történő feldolgozásában.

Nem ez az első eset, hogy különböző liberális szervezetek a kiskorúak érzékenyítését tűzik zászlajukra. Tavaly ősszel nagy port kavart a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott Meseország mindenkié című mesekönyv,

amely a legkisebb korosztály politikai(!) és szexuális ideológiai érzékenyítésére szolgál, és amelyben kilenc szerző ismert meséket kifacsarva többek között meleg, leszbikus és transznemű mesehősöket ábrázol.

A kötetben a transzgender nemváltásokat megjelenítő mesék mellett homoszexuális esküvőt és házasságot bemutató történetek is helyet kaptak. A kötet betiltását célzó petíciót azóta több mint kilencvenezren írták alá, azonban úgy tűnik, a liberális szervezetek nem adják fel a fiatalok érzékenyítését célzó törekvéseiket.

A Meseország mindenkié című könyvet propagálják
Fotó: Mirkó István

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, kiindulópontként fontos tisztázni, hogy

alaptörvényünk egyértelműen rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.

– A szülőknek emellett joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést

– tette hozzá a jogi szakértő.

Fontos tisztázni, hogy Magyarország – a hagyományos családmodell, a gyermekek védelme, a szülők neveléshez való joga, valamint az egyéb jogszabályi keretek között – valamennyi polgárának, így az LMBTQI-életformát követőknek is garantálja az alapjogok érvényesülését,

a magyar társadalom döntő többsége ugyanakkor a kérdés több vetületét illetően is határozott, egyértelmű álláspontot képvisel a kutatások szerint.

A Századvég tavaly októberi, témában készített kutatásából kiderül: a magyarok többsége nem ért egyet azzal, hogy a kisgyermekek az online felületeken jelenleg is túl sok, az életkoruknak, érettségüknek nem megfelelő tartalommal találkozhatnak, valamint elkötelezett a hagyományos családmodell és az ehhez fűződő értékek megőrzése mellett. A kutatásból az is egyértelműen kiderül, hogy

a magyarok nem tartják elfogadhatónak gyermeki életkorban az LMBTQI- vagy transzérzékenyítés megkezdését.

Ifj. Lomnici Zoltán közölte: bár a magyar társadalom alapjában véve elfogadó az LMBTQI-életformát követőkkel, de életmódjukat magánügyként kezeli, és elutasítja a kiskorú gyermekek bármilyen típusú szexuális oktatásban, érzékenyítő folyamatban való részvételét.

A Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület akciója a polarizáció felelőtlen veszélyét hordozza magában, illetve alkalmas arra, hogy egyes társadalmi csoportok között mesterséges konfliktust gerjesszen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.