időjárás 4°C Ferenc, Olívia 2021. December 3.
logo

Az LMP is betagozódott a „Gyurcsány-kórusba”

Magyar Nemzet
Forrás: mti
2021.06.14. 16:29

Keresztes László Lóránt (LMP) napirend előtti felszólalásában azt hangoztatta, hogy a kormány szerint a Fudan Egyetem ügye nem alkalmas arra, hogy vitát folytassanak róla, kedden mégis szavaznának róla a parlamentben. – Ha nem vonják vissza a javaslatot, az azt jelenti, hogy semmibe veszik az emberek véleményét – jelentette ki. Keresztes szerint a közpénzek kiszervezéséről nem kérdezték meg az embereket, és fideszes irányítás alá vonták szinte a teljes magyar felsőoktatást. – Most pedig a magyarok akarata ellenére akarják megépíteni a kínai campust Budapesten a magyar adófizetők pénzéből – fűzte hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy

korábban Karácsony Gergely tönkretette az LMP-t, és mostanra a párt feladta korábbi elveit, teljesen betagozódott a „Gyurcsány-kórusba”, ezt bizonyítja a képviselő felszólalása is.

Közölte: a Fudan Egyetem ügyében a tervezés zajlik, az ehhez szükséges jogszabályok vannak a Ház előtt. – Ha elkészülnek a tervek, a költségbecslések, akkor lehet érdemben vitát folytatni, és akkor érdemes megkérdezni az emberek véleményét – fejtette ki.

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási modellváltás hozzájárul a magyar fiatalok sikerességéhez, és a kormány jelentős fejlesztési forrásokat biztosít az egyetemeknek.

Szócsaták az Országgyűlésben

Orbán Balázs: A baloldalnak nem fontos a gazdaság újraindítása

A dosszié összes cikke