Az LMP is betagozódott a „Gyurcsány-kórusba”

A kormány jelentős fejlesztési forrásokat biztosít az egyetemeknek.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 06. 14. 16:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt (LMP) napirend előtti felszólalásában azt hangoztatta, hogy a kormány szerint a Fudan Egyetem ügye nem alkalmas arra, hogy vitát folytassanak róla, kedden mégis szavaznának róla a parlamentben. – Ha nem vonják vissza a javaslatot, az azt jelenti, hogy semmibe veszik az emberek véleményét – jelentette ki. Keresztes szerint a közpénzek kiszervezéséről nem kérdezték meg az embereket, és fideszes irányítás alá vonták szinte a teljes magyar felsőoktatást. – Most pedig a magyarok akarata ellenére akarják megépíteni a kínai campust Budapesten a magyar adófizetők pénzéből – fűzte hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy

korábban Karácsony Gergely tönkretette az LMP-t, és mostanra a párt feladta korábbi elveit, teljesen betagozódott a „Gyurcsány-kórusba”, ezt bizonyítja a képviselő felszólalása is.

Közölte: a Fudan Egyetem ügyében a tervezés zajlik, az ehhez szükséges jogszabályok vannak a Ház előtt. – Ha elkészülnek a tervek, a költségbecslések, akkor lehet érdemben vitát folytatni, és akkor érdemes megkérdezni az emberek véleményét – fejtette ki.

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási modellváltás hozzájárul a magyar fiatalok sikerességéhez, és a kormány jelentős fejlesztési forrásokat biztosít az egyetemeknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.