Brüsszel nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt

Kontrát Károly államtitkár szerint a Gyurcsány vezette baloldal nem a magyar emberek érdekeit képviseli, hanem migránspárti.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 11:50
null
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet: ismét aggasztó mértékben emelkedik az illegális migráció, tavalyhoz képest három és félszeresére növekedett az illegális határátlépők száma és növekszik az embercsempész-hálózat aktivitása is. Eközben – folytatta – az EU-ban

folyamatban van a menekültügyi és migrációs szabályok reformja, amiből egyértelműen kirajzolódik, hogy Brüsszel továbbra sem megállatni, hanem menedzselni akarja a migrációt.

– Brüsszel lopakodva megint a kötelező kvótát akarja Magyarországra erőltetni, holott a magyar emberek ezt már népszavazáson elutasították – mondta a kormánypárti politikus. Rámutatott arra, hogy a baloldal megint nem Magyarország érdekeit képviseli, a Fidesz és a KDNP ugyanakkor nem engedi, hogy betelepítési kvótát Magyarországra erőltessék.

Kontrát Károly belügyi államtitkár megerősítette: a kormány álláspontja továbbra is az, hogy a bevándorlást nem ösztönözni kell, hanem megállítani, ezért elutasítja a kvótát és megvédi a határokat.

– Ezzel szemben a Gyurcsány vezette baloldal nem a magyar emberek érdekeit képviseli, hanem migránspárti

– jelentette ki. Hangsúlyozta: Magyarország ma az EU egyik legbiztonságosabb országa, amihez hozzájárulnak a 2015-ben létrehozott hármas védelmi intézkedések: az élő erős védelem, a fizikai védelem, azaz a kerítés és a jogi védelem megszilárdítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.