Hamisított lehallgatási jegyzőkönyvvel próbálkozhatnak Czeglédyék

Czeglédy Csaba mártírt szeretne magából csinálni – írja legfrissebb posztjában Budai Gyula.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 10:30
null
Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A bűnöző Czeglédy Csaba környezetéből egy olyan hamisított telefonlehallgatási jegyzőkönyvet juttattak el hozzám, amely szorosan kapcsolódik a Czeglédy elleni büntetőeljáráshoz” – számolt be róla közösségi oldalán ma reggel Budai Gyula. Az elszámoltatásért felelős egykori kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő szerint a hamisított lehallgatási jegyzőkönyv elkészítésében közreműködhetett Czeglédy Csaba korábbi védője is.

– Mivel a jegyzőkönyv elkészítése felveti a bűncselekmény gyanúját, ezért bejelentést tettem a rendőrségen és az iratot átadtam a nyomozó hatóságnak.

A dokumentumról egy hozzáértő ember azonnal látja, hogy hamisított, viszont ha valaki felhasználta volna, Czeglédy azonnal koncepciós, csalásokkal operáló ügyet kiálthatott volna – írta magyarázatként a dokumentumokhoz Budai Gyula.

– Szép próbálkozás, csak nem jött be… – szúrt oda Gyurcsányék ügyvédjének a kormánypárti politikus.

Czeglédy Csaba ellen jelenleg is eljárás folyik, költségvetési csalással gyanúsítják. Az általa irányított Human Operator Zrt. ügyében még nincs bírósági döntés, a cégnek korábban a Dobrev Klára vezette Altus biztosított kölcsönöket, 2016-ban például 80 millió forintot. A Gyurcsány család ügyvédjeként is emlegetett szombathelyi politikust egyébként 2002-ben egyszer már adócsalás miatt elítélték, ennek ellenére

a DK minden eddigi választáson mögötte áll, 2022-ben őt indítanák egyéniben a vasi megyeszékhelyen is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.