Mátyás 2024. február 24.
logo

Orbán Viktor: Ursula von der Leyen közleménye szégyenletes

Magyar Nemzet
2021.06.23. 15:26
Orbán Viktor: Ursula von der Leyen közleménye szégyenletes

„Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz”

– így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a távirati irodának eljuttatott közleményében arra, hogy az Európai Bizottság elnöke szerdán szégyenletesnek nevezte a magyar pedofília elleni törvényt. Mint arra a kormányfő friss közleményében rámutatott, a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk, 3. bekezdésén nyugszik. – A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve:

a bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt.

A Magyar Nemzet írt róla korábban, hogy Ursula von der Leyen a belga miniszterelnökkel közösen tartott, szerda délelőtti sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte a magyar jogszabályt és kijelentette: máris utasította az illetékes biztosokat, hogy levélben fejezzék ki Brüsszel jogi aggályait a szerinte diszkriminatív törvénnyel kapcsolatban. – Nem kötünk kompromisszumot. A magyar törvény valamennyi uniós értékkel szembemegy – mondta Von der Leyen, akinek LMBTQ-barát üzenetét az Európai Bizottság közösségi oldalain rögtön több nyelven – köztük magyarul – adták közzé.

Emlékezetes, hogy az Európai Bizottság azután ígért jogi lépéseket, hogy az Általános Ügyek Tanácsának keddi luxembourgi ülésén zömében liberális vezetésű, nyugati és északi államok közös állásfoglalásban tiltakoztak a jogszabály ellen– kifejezetten jogi lépéseket kérve az uniós bizottságtól. Varga Judit igazságügyi miniszter Luxembourgban védte meg a hazai álláspontot, mondván: a magyar kormánynak legitim véleménye, hogy a családok védelme, a gyermekek háborítatlan fejlődésének a biztosítása elsődleges kötelesség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.