időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Balog Zoltán is megszólalt a gyermekvédelmi törvényről

Magyar Nemzet
Forrás: Népszava
2021.07.26. 13:38
Balog Zoltán is megszólalt a gyermekvédelmi törvényről

– A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni – mondta a Népszavának adott interjújában Balog Zoltán. A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hangsúlyozta: teljes mértékben egyetért azzal, hogy a gyermekvédelmi törvény korlátozza a homoszexualitás népszerűsítését a 18 éven alatti fiatalok körében.

– Egyházunk már jóval korábban, 2004-ben kiadott egy állásfoglalást, amely a Biblia és a hitvallási irataink alapján kifejti, mit gondolunk házasságról, szexualitásról, homoszexualitásról, a gyermekek védelméről.

A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni

– válaszolta a gyermekvédelmi törvény kapcsán kirobbant politikai vitákra reagálva a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, kiemelve: az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst. Balog Zoltán továbbá jelezte: teljes mértékben egyetért azzal, hogy a gyermekvédelmi törvény korlátok közé szorítja a homoszexualitás népszerűsítését a 18 éven alatti fiatalok körében.

Balog Zoltánt 2021-ben a dunamelléki egyházkerület püspökévé, majd a zsinat lelkészi elnökévé választották
Fotó: MTI/Cseke Csilla

Arra a kérdésre, hogy milyen viszonyt ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, közölte: jó viszonyban vannak, de ez nem tartozik a közvéleményre, hiszen egy katolikus paptól sem kérdezik meg, hogy valamelyik közéleti személyiség jár-e áldozni vagy gyónni. Az viszont nem titok – tette hozzá –, hogy

a közélet és kulturális élet számos ismert szereplőjével mély beszélgetéseket szokott folytatni hitbéli kérdésekről, és közéjük tartozik Orbán Viktor is.