Hidvéghi Balázs: Brüsszel egyértelműen visszaél a hatalmával

Látszik, az uniónak az a problémája a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy nem vagyunk hajlandók LMBTQ-aktivistákat beengedni az óvodákba és az iskolákba.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 07. 18. 9:18
null
Hidvéghi Balázs szerint a konzervatív kormányokkal szembeni hisztériakeltés zajlik Fotó: Jan VAN DE VEL Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Unió hatályban lévő szerződései egyértelműen kimondják, hogy az oktatás és a gyermeknevelés szabályozása nemzeti hatáskör. Ragaszkodni fogunk a jog betűjéhez annak ellenére is, hogy egyértelműen látszik, Brüsszel visszaél a hatalmával – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A képviselő arra reagált, hogy Magyarország ellen a nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt, valamint a Meseország mindenkié című LMBTQ mesekönyv miatt két kötelezettségszegési eljárás is indult az EU-ban, az illegális bevándorlás kérdésében pedig az Európai Bíróságra idézték hazánkat.

– Egyértelműen látszik, hogy az uniónak az a problémája a magyar gyermekvédelmi törvénnyel, hogy nem vagyunk hajlandók LMBTQ- aktivistákat beengedni az óvodákba és az iskolákba – mutatott rá a képviselő, majd nyomatékosan hozzátette: nem vagyunk hajlandók megengedni, hogy a gyerekeket a szüleik akarata ellenére LMBTQ-propagandának tegyék ki.

A képviselő kiemelte: a gyermekvédelmi törvény nem a felnőttekről szól, hiszen Magyarországon minden felnőtt úgy éli az életét, ahogy akarja, ami a hazai törvények garantálnak már jó ideje.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel szélsőséges ideológiai hadviselést folytat Magyarországgal szemben

– Brüsszel szélsőséges ideológiai hadviselést erőltet minden fronton és visszaél a hatalmával, politikai zsarolást folytat – hangsúlyozta Hidvéghi, majd hozzátette: azonban az EU nem teheti meg, hogy az Európai Helyreállítási Alapból a Magyarországnak járó 2500 milliárd forintot visszatartsa. Kiemelte: ezek a források ugyanis nem könyöradományok, nem segélyek, ezek járnak Magyarországnak. Brüsszelnek nincs joga a visszatartásukhoz, ez a politikai fenyegetőzés, zsarolás része.

Az LMBTQ-lobbi mellett hazánkkal szemben előkerült az illegális bevándorlás kezelésének kérdése is. Csütörtökön az Európai Bizottság a hazai menedékjogi szabályozás miatt az Európai Bíróság elé idézte Magyarországot. – Magyarország nem hajlandó arra, hogy beengedje a területére az illegális bevándorlókat. Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy amennyiben a migránsok belépnek az Európai Unió területére, hiába derül ki később, hogy nem jogosultak menedékjogra, nem tudják őket visszaküldeni – mondta Hidvéghi Balázs.

– Elszántak vagyunk abban, hogy megvédjük Magyarországot és a magyar emberek érdekeit. Nem fogjuk megengedni, hogy illegális bevándorlók tömegei érkezzenek hazánkba – mondta a képviselő.

Hidvéghi hangsúlyozta: amennyiben az Európai Bíróság elmarasztaló döntést hoz Magyarországgal szemben, a kormány meg fogja találni azt a jogi utat, ami lehetővé teszi, hogy megvédjék az országot.

– Az elmúlt időszakban Bajorországban, Görögországban és a szomszédos Bécsben is európai embereket öltek meg migránsok. Ez mutatja, hogy milyen szörnyű veszélyeket rejt magában a jelenség – emlékeztetett a képviselő. Hidvéghi Balázs rámutatott, hogy amikor a bevándorlási hullám elindult, a magyar miniszterelnököt nyomás alá helyezték a határkerítés megépítése és a kötelező kvóta elutasítása miatt az unióban – mondta, majd hozzátette: ma már látjuk, hogy számos tagállam átvette az intézkedéseinket.

Hidvéghi Balázs arra is kitért, hogy a magyar nemzeti konzultáció eredményeit Brüsszel is figyelemmel kíséri. – Minden demokratikus rendszernek legfontosabb eleme az emberek véleménye. – A nemzeti konzultáció ennek rendkívül sikeres eszköze – emlékeztetett, majd arra kért minden magyar állampolgárt, hogy éljenek a véleménynyilvánítás lehetőségével és töltsék ki a konzultációs íveket, mivel az nagyban segíti a magyar érdekek képviseletét Brüsszelben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.