Hidvéghi: Brüsszel a saját ideológiai elképzeléseit kéri számon hazánkon + videó

Azért támadják Magyarországot, mert nem kérünk sem a migránsokból, sem az iskolákban agitáló LMBTQ-aktivistákból.

Forrás: Facebook2021. 07. 20. 16:59
null
Hidvéghi Balázs szerint fontos a két ország közötti kapcsolat további erősítése Fotó: Vincent VAN DOORNICK Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, hogy az elmúlt hetek brüsszeli támadásait figyelembe véve nem sok illúziójuk volt az Európai Bizottság úgynevezett jogállamisági jelentésével kapcsolatban.

 

„Nos, nem ért minket meglepetés. Az idei jelentés sem más, mint politikai zsarolás, jogi köntösbe bújtatva. Brüsszel a saját ideológiai, világnézeti elvárásait kéri rajtunk számon, és ehhez használja fel ezt a komolytalan és elfogult irományt”

– emelte ki a politikus.

https://www.facebook.com/watch/?v=4389287511110675

Hidvéghi Balázs hozzátette: a jelentés tele van abszurd állításokkal, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és rámutatott arra, hogy a hivatkozásokat megnézve Soros Györgyhöz köthető szervezeteket találhatunk.

„Az egyik ilyen abszurd állítás az, amikor arról beszélnek, hogy Magyarországon az újságírókat megfélemlítik és nincsenek biztonságban. Mondják mindezt úgy, hogy csak néhány nappal ezelőtt gyilkoltak meg egy tényfeltáró újságírót Hollandiában a nyílt utcán. Egy másikat Máltán pedig egy autóba rejtett pokolgéppel öltek meg”

– mutatott rá a politikus, majd hozzátette: Brüsszel mégis a magyar médiahelyzet miatt aggódik.

A képviselő szerint a jelentés egy politikai zsarolási kísérlet hazánkkal szemben, amiért Magyarország fontos kérdésekben másként gondolkodik, mint Brüsszel.

„Nemet mondunk a bevándorlásra, megvédjük a gyermekeinket és nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és az iskolákba. Ahogy a múltban is, most is ki fogunk állni hazánkért és megvédjük a magyar emberek érdekeit”

– zárta le a képviselő.

Mint ismeretes: hazánk most a gyermekek védelmében hozott törvény kapcsán áll a brüsszeli támadások kereszttüzében. Emellett az Európai Bizottság ma tette közzé éves jogállamisági jelentéseit a tagállamokról, ennek a részleteiről lapunk is folyamatosan beszámol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.