Orbán Viktor: Megnőtt a migrációs nyomás

Az utóbbi hónapokban a tavalyi számokhoz képest többszörösére nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma Magyarország irányába.

2021. 07. 02. 9:36
null
Orbán Viktor Miniszterelnök hivatalos fotók. forrás: facebook.com/orbanviktor KAPOTT KÉP! kép: Kossuth Rádió Magyar Nemzet válogatás Fotó: forrás: facebook.com/orbanviktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő a Kossuth rádióban a migrációs helyzet kapcsán elmondta: az osztrákokat mélyen megrendítette a héten történt brutális gyilkosság, amit migránsok követtek el.

A migráció első védvonala ott van Afganisztánban, ahonnan elindulnak a migránsok, ezért is volt fontos Magyarország afganisztáni részvétele – rögzítette a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy az év eddigi hónapjaiban többszörösére nőtt a magyar határon a migrációs nyomás, ami folytatódni fog. Ezért is indult nemzeti konzultáció, mivel a világ nem lesz olyan, mint korábban volt.

Folyamatosan nő a migrációs nyomás, egyre több illegális bevándorló érkezik Magyarország déli határára
Fotó: Szabó Bernadett/Reuters

– Járványok, migrációs hullámok korszaka következik, ezért nem dughatjuk homokba a fejünket. Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Mindezt alátámasztja Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője, aki a Magyar Nemzetnek elmondta: hétről hétre újra nő az Európai Unió felé tartó illegális bevándorlók száma. A tengeri és a szárazföldi migrációs útvonalakon is egyre nagyobb a forgalom. Ha a 2015-ös csúcsot nem is éri el, az utóbbi évek átlagához képest a nemzetközi elemzések szerint idén őszre kimagaslóan nagy tömeg indulhat Európa nyugati része felé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.