A baloldal a kormányra akarja hárítani a felelősséget az Örs vezér tér ügyében

Niedermüller Péter és Szabó Tímea is a kormányt támadta, amiért a balliberális vezetésű fővárosban romlik a közbiztonság. Szavaikra reagált Hollik István, aki elmondta, hogy amíg Tarlós István volt a főpolgármester, nem volt ilyen rossz állapotban a tér.

2021. 08. 16. 11:37
NIEDERMLLER Pter
Budapest, 2019. november 27. Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi polgármestere Facebook-bejegyzésében a kormányt tette felelőssé az Örs vezér terén tapasztalható állapotok miatt, de egyúttal a sajtónak is odaszúrt a Gyurcsány-párti politikus, amiért beszámoltak arról, hogy a téren egy hírhedt banda terrorizálja a járókelőket. Kifejtette, hogy szerinte lehet rendet követelni, de ez mindaddig nem következik be, amíg arról nem beszélnek, hogy miként kerülnek ezek az emberek a közterületekre és miért viselkednek így.

 

„Lehet tőlük utálkozni, de ők ugyanolyan polgárai ennek az országnak, mint bárki más” 

– állt a banda tagjai mellé Niedermüller, majd ezt követően a kormányra hárította a felelősséget:

 

„Nem érdemes mellébeszélni, az, amit ma egyes budapesti köztereken látunk, jelentős mértékben annak a politikának a következménye, amit az Orbán-kormány folytatott az elmúlt tíz évben, és ezen a tényen semmiféle politikai hangulatkeltés nem változtat”

– mondta el a DK politikusa.

 

Niedermüller mellett Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a fővárosi közbiztonság helyzetét azzal lehet magyarázni, hogy a kormány „tizenegy év alatt nem volt képes egy kiszámítható életpályamodellt garantálni a rendőrök számára, így az Orbán-kormány már az ország biztonságát veszélyezteti”. 

 

„A Gyurcsány-kormány idején elvettek a rendőröktől egyhavi bért, és semmi megbecsülést nem kaptak”

– emlékeztetett Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, reagálva a baloldali politikusok vádjaira.

 

„Ezzel szemben a kormány jövő év elején hathavi fizetésnek megfelelő fegyverbért fog biztosítani a rendőrök számára” – mondta, majd rámutatott hogy Szabó Tímea párttársa, Karácsony Gergely nem Budapesttel foglalkozik. 

 

„Tarlós István idején nem így nézett ki az Örs vezér tere. Tarlós István nem másra mutogatott, hanem rendet tartott. Karácsony Gergely nem végzi a dolgát. Éppen miniszterelnök-jelöltként kampányol.” 

– tette hozzá. 

 

Az Örs vezért téren a megszaporodott lakossági bejelentéseknek köszönhetően a BRFK megerősítette a rendőri jelenlétet, így az elmúlt napokban rendeződni látszik a helyzet. Az élőerős járőrözést pedig kiegészíti a térfigyelőkamera-hálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket – számolt be a Hír TV.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.