A Jobbik alelnökét is támogatja a DK

Az egykori Fradi-ultra megköszönte a szurkolókat bepanaszoló Vadai Ágnes támogatását.

Forrás: Facebook2021. 08. 12. 19:08
SZILÁGYI György
Budapest, 2019. június 13. Szilágyi György jobbikos képviselõ felszólal a médiatörvény módosításáról tartott vitán az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke egy olyan videót töltött fel a Facebook-profiljára, amelyben Vadai Ágnes, a DK alelnöke bejelenti, hogy pártja Szilágyit támogatja az ellenzéki előválasztáson Budapest 14. számú egyéni országgyűlési választókerületében.


 

„Őt tartom a legalkalmasabb jelöltnek ebben a választókerületben” 

– mondta Vadai. 

 

A Jobbik alelnöke korábban ismert „futballhuligán” volt, ráadásul a rettegett 2-es szektor törzstagja. Szilágyi György már húszévesen csatlakozott a szurkolói bandához, sőt hamarosan vezető szerepre tett szert. A 2-es szektor nevű csoportot a 90-es évektől Európa-szerte rettegték, többek között Brüsszelben, Koppenhágában és Szófiában is randalíroztak, szétvert kirakatokat, buszokat hagyva maguk mögött. Emiatt gyakran megbüntették a Fradit, a csapat több nemzetközi meccsét sem játszhatta saját stadionjában – írta korábban az Origó.

 

A Jobbik alelnökével ellentétben Vadai Ágnesék nem igazán érzik magukénak a fociszurkolók közegét. A DK alelnöke idén áprilisban még a belügyminisztert kérdezte arról, hogy a Zalaegerszeg–Budafok NBI-es meccsének tévéközvetítésén valaki azt mondta: nem mutatja a lelátó tetejét, mert ott szurkolók vannak. Vadai Ágnes egyből felfigyelt az esetre: politikai hasznot remélve bepanaszolta az állítólag jelen levő szurkolókat. Gyurcsány Ferenc pedig a minap egy kampányrendezvényén alázott egy 2006-os áldozatot

– Aki kiabál, az menjen a focipályára

– fogalmazott a bukott miniszterelnök. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.