Egymásnak mondanak ellent LMBTQ-ügyben a baloldali pártok

Egymásnak mondanak ellent LMBTQ-ügyben a baloldali pártok

Magyar Nemzet
Forrás: MTI - HírTV2021. 08. 17. 17:36
null
Budapest, 2016. július 2. A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevõi az Alkotmány utcában 2016. július 2-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hit Rádióban készült interjú során hangzott el Fekete-Győr András kijelentése, miszerint a transznemű embereket beengedné az iskolákba és óvodákba szexuális felvilágosító órát tartani. A Momentum elnöke a szélsőségesebb szexuális magatartásformákkal szemben is megengedőnek bizonyult. Szerinte

 meg kell tanulni a XXI. század sokszínűségét. Mint mondta, ő is nagyon toleráns emberré vált, aki magával szokott foglalkozni, így például azt is elfogadja, ha valaki rasszista.

Fekete-Győr András a Budapest Pride-on is büszkén vonult Fotó: Mónus Márton

A momentumos politikus kijelentéseiről a Hír TV megkérdezte az LMP társelnökét, Kanász-Nagy Mátét is, aki elmondta: jelenleg Magyarországon van egy oktatáspolitikai szabályozás, amelyben tisztán benne van, hogy mit lehet oktatni és mit nem. ­A Nemzeti alaptanterv erre vonatkozó része teljesen rendben van ­– fogalmazott.


A kormányoldal továbbra sem ért egyet az egyre erősebbé váló LMBTQ-propagandával. Erről tett közzé bejegyzést a napokban Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, aki közösségi oldalán azt írta: a szexuális propagandának nincs helye az iskolában. 

 

Senki nem érzékeli azt az abszurdumot, hogy dohányt nem vehet senki 18 éves koráig, de nemet változtathat egy négyéves szülői beleegyezés nélkül?­

A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról adott ki tájékoztatást kedden, hogy valós a veszélye annak, hogy a baloldal Magyarországon is teret akar adni a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandának. A magyar kormány közleménye arra reagált, hogy kiderült, a Nemzeti Választási Irodához bírósági felülvizsgálati kérelmek érkeztek a gyermekvédelmi népszavazás kérdései miatt.

Sajtóértesülések szerint a Momentum, a Társaság a Szabadságjogokért és a Kétfarkú Kutya párt is megtámadta a kormány népszavazási kezdeményezését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.