A kormány ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

Az afganisztáni helyzet újabb migrációs hullámot indíthat el, amely lehetőséget ad az iszlám szélsőségeseknek, hogy bejussanak Európába.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 03. 22:08
A szakértő szerint fegyverhasználat is szükségessé válhat
A szakértő szerint fegyverhasználat is szükségessé válhat Fotó: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar határon érzékelhető migrációs nyomás erősödése és az afganisztáni helyzet következtében várható újabb migrációs hullám miatt a magyar kormány ismét meghosszabbítja a bevándorlás okozta válsághelyzetet –­ olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményében.

Kifejtették: az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt az Európa felé irányuló bevándorlás, amely a tengeri és szárazföldi útvonalakon egyaránt erősödik. A magyar határszakaszon is jelentősen megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma: idén eddig már több mint hatvanezer migránst fogtak el, ami triplája a tavalyinak. 

Kiemelik: a balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabb módszerekkel próbálnak átjutni a magyar határon.

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt az elfogott embercsempészek száma is
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

A közlemény arra is rámutat, hogy a világjárvány okozta gazdasági problémák és az afganisztáni események újabb migrációs hullámot indítanak el, amely az iszlám szélsőségeseknek újabb lehetőséget jelent, hogy bejussanak Európába. 

A tájékoztatási központ aggasztónak nevezte, hogy „a brüsszeli és baloldali bevándorláspártiak a mostani helyzetet is arra akarják felhasználni, hogy bevándorlókontinenst csináljanak Európából” és ráerőltessék a tagállamokra a kötelező betelepítési kvótarendszert. 

Emlékeztetnek: a magyar baloldal és Karácsony Gergely főpolgármester is bevándorláspárti. A főpolgármester egy német lapnak adott interjúban árulta el, hogy a migrációs tervüket a közeledő országgyűlési választás miatt titkolják el a magyar emberek előtt.

A közlemény kiemeli: a magyar kormány továbbra is kiáll az illegális bevándorlás elutasítása mellett és ezt az álláspontját a brüsszeli vitákban is képviselni fogja. 

A kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben is.
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.