Novák: Egyre több diák kaphatja ingyen a tankönyveket

Az általános iskola évfolyamai mellett a középiskolában és a szakképesítésben is ingyenesek lettek a tankönyvek.

Forrás: MTI2021. 09. 04. 10:39
NOVÁK Katalin
Koronavírus - Sajtótájékoztató a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs üléséről Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Új tanév, új tankönyvek, ez kiadást is jelenthetne a családoknak. Mi azon dolgozunk, hogy minél kevesebb legyen ez a pénz, amit tankönyvekre kell költeni”

– mondta Facebook videójában ma Novák Katalin.  A családokért felelős tárca nélküli miniszter hozzátette: 1,2 millió tanuló van minden évben, akiknek a családjának nem jelent extra kiadást a tankönyvellátás, hiszen ezek a gyermekek ingyenesen kapják a tankönyveket. A miniszter kifejtette: most már nemcsak az általános iskola minden évfolyamában, hanem a középiskolában és a szakképesítésben is ingyenesen adja a kormány a tankönyveket.

– Ebben a tanévben már a 10–12. évfolyamos tanulókra is és – az első szakképesítés esetében – a 13–16. szakképzési évfolyamokra is kiterjed az ingyenes tankönyvellátás – részletezte. 

Ezzel is igyekszünk a családok terheit enyhíteni

– zárta gondolatait Novák Katalin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.