Szijjártó Péter: A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni

A külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán üzent a távozni kényszerült politikusnak.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2021. 09. 16. 22:00
GUTERRES, Antnio; Lvfen, Stefan
Ystad, 2018. prilis 21. Antnio Guterres ENSZ-ftitkr (j) s Stefan Lvfen svd miniszterelnk nyilatkozik a sajt kpviselinek az ENSZ Biztonsgi Tancsnak lse eltt a Svdorszg dli rszn fekv Ystadban 2018. prilis 21-n. (MTI/EPA/Johan Nilsson) Fotó: JOHAN NILSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és – nem először – gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben a magyarországi és a lengyelországi „viszonyokról” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell a miniszterelnöki székből, hiszen 

az irányítás jól láthatóan kicsúszott a kezéből.

Közbiztonságról már rég nem beszélhetünk Svédországban, az egekben vannak a bűnözési mutatók, 366 lövöldözés történt, a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma folyamatosan nő, legutóbb pedig már a szabadban játszó kisgyerekeket is meglőttek egy bandaháború során – írta Szijjártó Péter.

Továbbá kiemelte, hogy

 a zsidó közösség elleni uszítások komoly következmények nélkül maradnak, migránsok még egy zsinagógát is felgyújtottak Göteborgban.

Az LMBTQ-propagandisták szabadon járkálnak az óvodákba és az iskolákba, miközben az elmúlt években 15-szörösére nőtt a nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma. Az sem válik a svéd jogállamiság dicséretére, hogy a bíróság nemrégiben enyhítette egy migránsokat megerőszakoló LMBTQ-aktivista férfi büntetését – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Értjük tehát a svéd miniszterelnök frusztráltságát mindezek miatt, de ha többet foglalkozott volna a saját országa kormányzásával, mint a mi kioktatásunkkal, akkor lehet, hogy nem bukott volna meg – zárta sorait a tárcavezető.

A miniszter eredeti bejegyzését itt tekintheti meg:

A magyar demokráciát kritizálta a bukott svéd miniszterelnök

Magyarországot és Lengyelországot kritizálta leköszönő beszédében a bukott svéd miniszterelnök. Stefan Lövfen nyolc éves kormányzása alatt a skandináv országban meredeken emelkedett a bűnözések száma, a munkanélküliséggel együtt. A magyar külügyminiszter szerint a svéd kormányfő nem először hazudozott gátlástalanul a svéd parlamentben.

Tovább...

Borítókép: Stefan Lövfen. Fotó: MTI/EPA/Johan Nilsson

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.