Fekete-Győr András lesz a Momentum listavezetője

Bár lemondott a Momentum elnöki posztjáról, mégis listavezető lett a Momentum 2022-es országgyűlési képviselői listáján.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 24. 20:57
FEKETE-GYŐR András
Budapest, 2019. október 13. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bemegy a szavazófülkébe az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton

Bár lemondott a Momentum elnöki posztjáról, mégis listavezető lett a Momentum 2022-es országgyűlési képviselői listáján.

Alig telt el két hét azóta, hogy Fekete-Győr András (Momentum) lemondott pártelnöki posztjáról, miután a saját maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazáson a Momentum küldöttgyűlése közel kétharmados arányban megvonta tőle a bizalmat. 

Ezzel szemben a politikus vasárnap délután arról tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán, hogy a Momentum Mozgalom küldöttgyűlésének újabb döntése alapján ő vezeti a párt parlamenti listáját a 2022-es választásokon. „A megbízatást és a feladatot tiszta szívemből köszönöm a Momentum közösségének!” – tette hozzá.

A hír kapcsán a Telex.hu még hozzátette: Fekete-Győr András listavezető helyét a Momentum azzal magyarázta, hogy az ő elnöksége alatt lett a Momentum Mozgalomból az ellenzék egyik legerősebb pártja. „Ez idő alatt került két momentumos az Európai Parlamentbe és több mint 130 momentumos a magyar önkormányzatokba” – írták. Arról, hogy a baloldali előválasztás első fordulójában a miniszterelnökjelölt-jelöltek versenyében Fekete-Győr András az utolsó helyet jelentő ötödik helyen végzett, a párt kifejtette: a miniszterelnök-jelölti előválasztási eredményért Fekete-Győr András vállalta a politikai felelősséget és lemondott, de a Momentum iránti elkötelezettsége és a pártért tett munkája megkérdőjelezhetetlen.

Borítókép: Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.