Gyújtogatás történhetett abban a bérházban, ahová Karácsony Gergelyék hajléktalanokat költöztettek

Pánik tört ki egy fővárosi tulajdonú Kőbányai úti bérházban, amikor egy zavart lakó tüzet okozott a második emeleti lakásban. Négyen kerültek kórházba, a lakók szombaton késő este az utcára menekültek. Már jó ideje levegőben lógott egy hasonló katasztrófa, ugyanis amióta Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanokat költöztetett be az amúgy is problémás bérház bérlői közé, azóta nincs nyugalmuk az ott élőknek.

2021. 10. 25. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pokrócba tekerve menekítette ki a dédunokáját egy asszony, amikor kigyulladt egy társasház Budapesten a nyolcadik kerületben. Az egyik lakás hatalmas lángokkal égett, pánik tört ki, több mint hatvan ember menekült az utcára” – áll a Tények tudósításában. Lapunk többször beszámolt a Józsefvárosban található Kőbányai út 22. szám alatti bérház viszontagságos helyzetéről. A bérházból már évekkel ezelőtt elkezdték kiköltöztetni a lakókat, hogy méltóságteljesebb életet élhessenek. Ezt a gyakorlatot függesztette fel Karácsony Gergely főpolgármester, majd a Gyáli úti átmeneti szállásról hajléktalanokat költöztetett a lakók közé. A szimbolikus intézkedés rengeteg problémát okozott az elmúlt másfél évben, a lakók nyugalma odalett.

A Tények tudósításában megszólalt egyik lakó elmondta: a tűz ellenére sem mert kijönni a lakásából, mert attól félt, hogy megkéselik. Ugyanis gyakori eset, hogy a hajléktalanok az utcán balhéznak.

Mint kiderült, a tüzet egy zavart viselkedésű lakó okozta a második emeleti lakásában. Szomszédai elmondták: a gyújtogató lakóval többször meggyűlt a bajuk, azt sem tartják kizártnak, hogy szándékosan okozott tüzet. A Tények információi szerint egy 61 éves nő élt a lakásban, aki paranoiás volt, sokszor fenyegetőzött azzal, hogy felgyújt valamit. A rendőrségi vizsgálat még folyik az ügyben.

Fotó: Facebook

Korábban a Magyar Nemzet megírta: Karácsony Gergely főpolgármester összebútoroztatta a hajléktalanokat az évek óta ott élő bérlőkkel úgy, hogy az említett házban sok család közös tusolót és mellékhelyiséget használ. A folyosókon ürülék, a lépcsőházban hegyekben a kidobott bútor, éjszaka megy a mulatozás, kiabálás, az ablakokon dobják ki a használt pelenkát. A lakók beszámolója szerint az ott élő hajléktalanok beengednek más hajléktalanokat is, és olyankor megy az ereszd el a hajam: „piálnak, drogoznak, éjszaka a folyosón randalíroznak.”

Az új beköltözők különböző szervezetektől ingyen kaptak a bútorokat; amire nincs szükségük, azt a lépcsőházakban tornyozzák fel, ez viszont tűzveszélyes. A Tényeknek nyilatkozó férfi azt is elárulta, hogy nem ez volt az egyetlen eset, amikor tűz ütött ki a 187 lakásos bérházban, ennek ellenére a főváros nem gondoskodott tűzjelző rendszer kiépítéséről.

Karácsony Gergely részvételi költségvetésének nagy nyertesei a hajléktalanok lettek, az ígéretek szerint jó néhányukat fővárosi bérlakásokba költöztethetik majd. A Kőbányai úti tapasztalat mutatja, hogy hasonló bosszúságok várhatnak több olyan társasházra, amelyekben üres ingatlana van az önkormányzatnak.

Borítókép: Hírnyolc

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.