Karácsony nem tudta meggyőzni Márki-Zayt, mindketten elindulnak

Dobrev Klára lett a legesélyesebb baloldali miniszterelnök-jelölt a két polgármester ringben maradásával.

Magyar Nemzet
2021. 10. 06. 21:48
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön, este kilenc óra után ért véget Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter tárgyalása, amelyről a főpolgármester közösségi oldalán írt. Szavai szerint bár ő soha nem kérte, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, hogy visszalép a javára az előválasztás második fordulójában.

A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje szerda délután tett sajtónyilatkozatot arról, hogy nem lép vissza, és csak olyan szövetségkötés jöhet szóba Márki-Zay Péterrel, amelyben utóbbi lép vissza az ő javára. Márki-Zay jelezte, hogy magát tartja az esélyesebbnek, de este egyeztet Karácsony Gergellyel. Ez az egyeztetés végződött végül azzal, hogy Hódmezővásárhely polgármestere nem lép vissza Budapest főpolgármestere javára, miközben Dobrev Klára az országot járja az előválasztás második fordulójához kampányolva. 

Kiemelt kép forrása: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.