Kedvezményes lakhatási lehetőséget biztosít a hegyvidéki önkormányzat

Felújította a XII. kerületi önkormányzat a tulajdonában levő, leromlott állapotú, Alkotás utca 21. szám alatti házat, ahol kedvezményes lakhatási lehetőséget biztosít az intézményeiben munkát vállalóknak számára – közölte a hegyvidéki önkormányzat.

2021. 10. 04. 16:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hegyvidéki önkormányzat közleménye szerint olyan apartmanházat építettek, amelyben a közszolgálati dolgozók néhány évre – a saját otthonuk megszerzéséig, az előtakarékosság idejére – kedvező feltételekkel lakhatási lehetőséghez juthatnak. A Közszolgálati Fecskeház megvalósítására még a járvány kitörése előtt másfél milliárd forint segítséget kapott a kerület a kormánytól.

Az apartmanház szeptember elsején készült el, és 58 lakás található benne. Eddig 32 lakás bérbeadásáról döntött az önkormányzat tulajdonosi bizottsága. A bérlők között vannak hivatali dolgozók, a Normafa Park Intézmény alkalmazottjai, négy lakást kapott a kerületi rendőrkapitányság, de számos óvónő, gondozónő és bölcsődei dolgozó is beköltözhetett. 

A közleményben ismertették, hogy a közszférában dolgozó bérlők negyven év alatt a szolgálati időre, de maximum öt évre, negyven év felett krízishelyzetben lévő dolgozók a szolgálati időre, de maximum két évre kaphatnak ingatlant.

A bérleti szerződés megkötését megelőzően a bérlőknek minimum a bérleti díjjal megegyező összegű és a bérleti időszakkal megegyező idejű lakástakarék-szerződést kell kötniük. Ennek célja, hogy a bérleti jogviszony lejártát követően a bérlőnek nagyobb lehetősége nyíljon saját ingatlant vásárolni – írták, megjegyezve, hogy ez alól a krízishelyzetben lévő, negyven év feletti, valamint a kerületi rendőrségnél dolgozó bérlők mentesülnek.

A bérleti díj mértéke egyszobás lakások esetében a mindenkori bruttó bér tíz százaléka, két- vagy annál több szobás ingatlanoknál a mindenkori bruttó bér 15 százaléka. 

Ezenkívül az ingatlannak van egy havonta fix összegű – négyezer forintos – különszolgáltatási díja, valamint a közüzemi díjak, ami szintén a szobák számától függ. Ez egyszobás lakásnál 13 679 forint, két- vagy többszobás lakásoknál ez az összeg 27 388 forint – olvasható az önkormányzat közleményében.

Borítókép: Hegyvidéki önkormányzat

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.