Migrációs nyomás: hajnalban is dolguk volt a magyar rendőröknek

Külföldiekből álló csoportok próbáltak meg jogellenesen bejutni hazánk területére – sikertelenül.

Forrás: Police.hu2021. 10. 22. 7:57
Van, 2021. július 5. Migránsok a kelet-törökországi Van városában 2021. június 8-án, miután átszöktek a török-iráni határon. Az illegális bevándorlókat török területen elõször Vanba küldik az embercsempészek, akik fejenként 600-1000 dollárt kérnek a migránsoktól a határhelyzettõl függõen. A török belügyminisztérium június 16-án közzétett adatai szerint 2021-ben addig 53 176 illegális bevándorlót fogtak el. Az ENSZ statisztikái szerint 2019-ben 5 678 800 menekült vagy illegális bevándorló tartózkodott Törökországban. MTI/EPA/Sedat Suna Fotó: Sedat Suna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 22-én 0 óra 40 perckor Bácsalmás térségében tíz külföldit tartóztattak fel. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében is

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba több mint húsz határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket – derül ki a cikkből.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 21-én 20 óra 45 perckor 10 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén, valamint 2021. október 22-én 0 óra 15 perckor 11 fő és 1 óra 50 perckor 12 fő határsértőt fogtak el Mórahalom és Szeged-Szőreg külterületén – számolt be a Police.hu.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szomáliai, szudáni, eritreai, agfán, török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el és visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(borítókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.