Újabb embercsempészek kerültek rendőrkézre

A rendőrök egy román és egy cseh állampolgárt fogtak el, akik határsértőket próbáltak jogellenesen Magyarországra szállítani.

Forrás: police.hu2021. 10. 14. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tolna megyei rendőrök szerda este ellenőriztek egy román rendszámú kocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy román férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított. 

A külföldiek mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán a román sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Az ő elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – írja a Police.hu.

Egy 23 éves sofőrt szintén szerda este Szeged-Szőreg belterületén igazoltattak a rendőrök, egy cseh rendszámú kisteherautóban. 

A sofőr mellett a jármű rakterében 22 határsértőt találtak az egyenruhások. 

A migránsok magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök a sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások szerda éjszaka Hóduna térségében 10 külföldit, nem sokkal később pedig Mátételke közigazgatási területén 11 határsértőt tartóztattak fel. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére – írják.

Borítókép: határsértők Bács-Kiskun megyében (forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.