Szijjártó Péter: Újabb szállítmányt küld Magyarország Romániának

Románia húsz kórházába, alapvetően Erdélybe 40 lélegeztetőgépet, 1650 úgynevezett non-invazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, valamint háromezer doboz Favipiravir gyógyszert szállít Magyarország annak érdekében, hogy hozzá tudjon járulni a romániai járványkezelés sikerességéhez — mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Forrás: MTI2021. 10. 28. 8:30
Farkaslaka, 2020. prilis 11. A magyar kormny egszsggyi vdfelszerelseket s ferttlentszereket tartalmaz adomnyt pakoljk Farkaslakn, a polgrmesteri hivatal udvarn 2020. prilis 11-n. Ezeket az eszkzket a Szkelyfldn, Hargita, Kovszna s Maros megye egszsggyi intzmnyei kztt osztjk szt. A magyar kormny, 600 ezer maszkot, valamint nhny tzezer vdruht, vdfelszerelst s tesztet kld a Felvidkre, Erdlybe, Szkelyfldre, Krptaljra, Szlavniba a Mura-vidkere s a Vajdasgba. MTI/Veres Nndor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ne felejtsük el, a járvány nem ismer határokat és a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége nagy mértékben hozzájárul Magyarország járványkezelésének sikerességéhez is.

A negyedik járványhullám tombol Európában és világossá vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottsági szint alacsony, könnyen bajban kerülhetnek. Vannak így szomszédos országok is, többek között Románia is alacsony átoltottsági szinttel érkezett meg a negyedik hullám időszakába — fogalmazott.

Romániában nagyon sokan vannak korházban és szorulnak intenzív kezelésre, sok kórház nem bírja a terhelést, folyamatos az egyeztetés a magyar és a román kormány vezetői között, akik között magyarok is vannak — Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila egészségügyi miniszter —, akik folyamatosan jelzik, hogy milyen segítségre van szükségük és a magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel.

Borítókép: MTI/Veres Nándor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.