időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Új főszerkesztője lesz a Népszavának

Forrás: MANDINER
2021.10.18. 11:51 2021.10.18. 15:13
Új főszerkesztője lesz a Népszavának

Távozik a Népszavától Friss Róbert főszerkesztő és visszatér a lap élére az eddigi tiszteletbeli főszerkesztő – olvasható a Mandiner cikkében.

Távozik a Népszavától Friss Róbert főszerkesztő és visszatér a lap élére az eddigi tiszteletbeli főszerkesztő, Németh Péter, aki szerint nagy kihívás az „ellenzék lapját” vezetni a választási kampány hajrájában – írja a Mandiner.

Németh Péter a 2000-es évek elejétől, tizenöt éven keresztül irányította a Népszavát főszerkesztőként. 2017-ben a háttérbe húzódott, de tiszteletbeli főszerkesztőként továbbra is rendszeresen publikált a lapban. Mostantól azonban ismét a lap élére áll, mint elmondta

Nincs is annál nagyobb kihívás, mint fél évvel a választások előtt egy ellenzéki napilapot, az »ellenzék lapját« ütőképesen működtetni, ráadásul a legnagyobb ellenszélben

– nyilatkozott a régi-új főszerkesztő.

Zöld út a soproni népszavazásnak

Kolozsváron koncepciós perben egy magyar embert halálra, tizenkét főt többéves kényszermunkára ítélnek. A Népszövetséghez fordul a Magyarországi Újságírók Egyesülete a jugoszláviai magyar újságírókat érő folyamatos atrocitások miatt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Youtube