időjárás -3°C Mária 2021. December 8.
logo

Varga Judit: A kormány célja a családok támogatása

Magyar Nemzet
2021.10.09. 15:48 2021.10.09. 16:03
Varga Judit: A kormány célja a családok támogatása

A kormány célja a családok támogatása, mert hisz abban, hogy erős családok erős és versenyképes nemzetet, erős gazdaságot, erős és versenyképes Magyarországot és ezáltal egy erős Európát tudnak létrehozni – hangoztatta az igazságügyi miniszter szombaton Tiszafüreden az önkormányzat és a Kovács Pál Művelődési Központ szervezte VI. belvárosi ősz elnevezésű családi rendezvényen.

Az ország hajóját egy olyan háborgó tengeren kell most átkormányozni, amelyet járványok, a migráció és legfőképpen a tőlünk teljesen idegen ideológiai jelenségek nehezítenek, fontos, hogy biztosan tudjunk haladni ezeken a vizeken – mondta Varga Judit, aki az egész napos program fővédnöke is volt.

A családi és a helyi közösségek azok, amelyek magabiztos támaszt tudnak adni majd ezekben a kihívásokkal teli időszakokban. Fejlődik, virágzik Magyarország, az emberek törődnek a saját portáikkal 

– fűzte hozzá a miniszter, hozzátéve: egyre több az új épület, út, ipari létesítmény, a felújított rendelőintézet, kórház, iskola, megújulnak a főterek, a városközpontok, és nagyon sok a rendben tartott park.

Látszik, hogy a dolgoknak van gazdája és az emberek felelősséget éreznek a környezetükért, büszkék a településükre, városukra, falujukra, a fejlődésre, a munkájuk eredményére – fűzte hozzá a miniszter. Varga Judit megjegyezte: sok még a tennivaló, de mostanában mintha valami megváltozott volna. Mintha a magyar emberek bátrabbak lennének, mintha jobban bíznának a jövőben és ettől magabiztosabbak lennének.

Az országot tizenöt-húsz éve államcsőd, IMF-hitel, elszaladó villany-, víz- és gázárak, tandíj, vizitdíj jellemezte.

Nem egy magabiztos és jövőjét bátran tervezgető ország voltunk, hanem egy olyan ország, amely az európai színtéren is mert sajnos kicsi lenni, és hagyta, hogy mások rendelkezzenek a sorsa felett – fogalmazott, majd hozzátette: sok munka, nagyon sok erő és hatalmas harcok kellettek ahhoz, hogy a magyar emberek újra rendelkezhessenek a saját sorsuk felett.

Amikor kivívtuk ezt, elkezdődött egy újabb harc azért, hogy ezt a jogot meg is tarthassuk. Ezért azt kérte a miniszter, becsüljék meg ezt a magyar emberek által elért eredményt és a sikert, a sok fejlődést, amit közösen értünk el.

A magyar társadalom, a helyi közösségek kitartása segítette hozzá Magyarországot, hogy Európában elsőként lábaljon ki a Covid hullámaiból és hogy a gazdaságot minél hamarabb a korábbi fejlődő pályára állíthassa. Ez a fejlődés köszön most vissza Tiszafüred főterén is, jó látni, hogy jó kezekben van a város – mondta az igazságügyi miniszter. 

Varga Judit szólt arról, hogy a rendezvény egyik sátrában az áldozatsegítő központ képviselői mutatják be az áldozatsegítés terén végzett munkájukat. Hozzátette: cél, hogy 2024-re országos hálózattá tudják szervezni ezeket a központokat.

Varga Judit tájékoztatása szerint most zajlik az Európai Unió és Európa, mint kontinens jövőjéről zajló konferenciasorozat, amelyben Magyarország nagyon aktív. Arra kérte a jelenlevőket, mondják el véleményüket akár állampolgárként, akár közösségként, hogy milyen jövőt szánnának Európának. Hangsúlyozta: nekünk, magyaroknak, először van arra lehetőségünk, hogy meghatározzuk azokat a kereteket, amelyek alapján az Európai Unió működik, míg korábban csatlakoznunk kellett és el kellett fogadnunk valamit.

A miniszter kitért arra, hogy Tiszafüred városa viharos történelmi időket is megélt már. A tanulság az volt, hogy a város mindig felállt a tragédiákból és egy-két éven belül újra virágzásnak indult. 

Megjegyezte: ez az ellenálló képesség, elszántság, kitartás, a szülőföldhöz való ragaszkodás a mai tiszafüredi polgárokban is ott van. Megköszönte a tiszafürediek helytállását, hogy ők is építik az erős Magyarországot.