Videóra vette tízéves kislányát autóvezetés közben

Járművezetés tiltott átengedése és kiskorúak veszélyeztetése miatt áll bíróság elé az a felelőtlen apa, aki megengedte a tízéves lányának, hogy autót vezessen. A kislány biztonsági öve sem volt bekötve, és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

2021. 10. 14. 20:04
Forrás: vádlott felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a tízéves lányának, hogy autót vezessen. A lány biztonsági öve sem volt bekötve, és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 23-án délután, egy Kiskunhalas környéki település belterületén egy személyautó vezetését átengedte a tízéves lányának, aki a koránál fogva alkalmatlan a járművezetésre. Az autót a vádlott indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, eközben a vádlott az „anyósülésen” ült.

A kislány biztonsági öve sem volt bekötve, és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie a gépkocsival.

Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. 

A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon, és az elvált feleségének is elküldte.

Az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan kislány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlott ellen, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: A vádlott felvétele (ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.