Fidelitas: Márki-Zay megszüntetné a magyar családokat segítő rezsicsökkentést

– A baloldal miniszertelnök-jelöltje Márki-Zay Péter inkább megszüntetné a magyar családokat segítő rezsicsökkentési programot – hívja fel a figyelmet a videóban Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke.

Forrás: Fidelitas2021. 11. 06. 10:55
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illés Boglárka szerint, a magát jobboldalinak hazudó politikus úgy véli, hogy ne a magyar állam segítse az embereket, hanem az emberek változtassanak szokásaikon.

Erre a hozzáállásra számíthatunk, ha a baloldal ismét hatalomra kerül.

Ozsváth Kálmán, az ifjúsági szervezet szóvivője a videóban kiemeli: „a Fidelitas részéről nemcsak a jövő, hanem a jelen szempontjából is életbevágónak tartjuk a klímavédelmet, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy takarékosan bánjunk az erőforrásokkal. A kérdés tehát nem az, hogy mit szeretnénk elérni, hanem az, hogy mindezt hogyan és miből.”

A Fidelitas leszögezi: az EU világviszonylatban az abszolút szén-dioxid-kibocsátásnak a tizedéért felel. Magyarország pedig a közösség teljes kibocsátásának mindössze az egy százalékáért. 

Ez alapján Magyarországnak a károk helyreállítására és megelőzésére miért kellene ugyanannyit fizetnie? 

A környezeti károk enyhítésének költségeit miért kellene a termékeknek kiszolgáltatott fogyasztókra, az állampolgárokra hárítani és ezáltal a lakossági életszínvonalat csökkenteni? 

– A baloldali Márki-Zay Péter ezt szeretné. Ne hagyjuk neki! – hangsúlyozta Ozsváth Kálmán, a Fidelitas szóvivője.

– Ne feledjük, a Gyurcsány-kormány 2008-tól liberalizálta a lakossági ármegállapítást, megszüntette a hatósági ármegállapítást és a rezsi az egekbe szökött

 – veszi vissza a szót a videóban Illés Boglárka, a szervezet elnöke. 

2010 előtt 15 alkalommal emelték a gáz, kilenc alkalommal a villamos energia árát. 2010-ra már minden ötödik háztartás a jövedelmének több mint harmadát lakásfenntartásra költötte.

Ez azért változhatott meg, mert 2010-ben Orbán Viktor kormánya ármoratóriumot hirdetett, 2011-től bevezette a hatósági ármegállapítást, 2013-tól pedig rezsicsökkentésbe kezdett. 

A Fidelitas plakátjai arra hívják fel a figyelmet, hogy Gyurcsány most egy olyan jelöltet húzott elő a kalapból, aki szerint a rezsicsökkentés ostobaság, szabad utat engedne az árak emelkedésének, így a rezsi megint az egekbe szökne. Mindez baloldali hozzáállás egy baloldali jelölttől.

 – Védjük meg a közös eredményeinket! Soha többé baloldal! 

– zárja sorait a Fidelitas videója. 

Az eredeti felvételt itt tekintheti meg: 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.