Kínos, de árulkodó semmitmondás Gy. Németh Erzsébettől az ATV-n

Rónai Egon mindent megtett, hogy értelmezhető nyilatkozatot csikarjon ki Gy. Németh Erzsébetből a Városháza-gate ügyében, de kudarcot vallott. A DK-s főpolgármester-helyettes olyannyira összefüggéstelen válaszokat adott, hogy az még az ATV műsorvezetőjének – és a nézőnek – is feladta a leckét. Gy. Némethről érdemes megjegyezni, hogy Gyurcsány Ferenc helytartója a városházán, a baloldali előválasztáson pedig csúfos vereséget szenvedett – amúgy meg a DK-sok szeretett Zsókája – írja a PestiSrácok.hu.

Forrás: PestiSrácok.hu.2021. 11. 20. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Anonymus által legutóbb közreadott hangfelvétel kapcsán kérdezte Rónai Egon Gy. Németh Erzsébetet a Városháza eladása kapcsán kialakult botrányról. Az ATV műsorvezetője mindent megtett ugyan, hogy értelmezhető választ kapjon a DK-s főpolgármester-helyettestől, azonban ő is csak mellébeszélést kapott konkrétumok helyett. Hiába szembesítette Rónai a politikust azzal, hogy a legutóbbi hangfelvételen Bajnai Gordon is hallható, amint az ingatlan értékesítéséről tárgyal, Gy. Németh itt is megpróbált kitérni a válaszadás elől. Különösen érdekes volt, amikor Rónai afelől érdeklődött, hogy mégis ki Barts Balázs főnöke, hiszen Karácsony Gergely őt nevezte meg bűnbaknak a lebukása után. A DK-s politikus megpróbálta elterelni a témát, de végül kénytelen volt beismerni, hogy Barts Karácsony irányításával dolgozik.

Annak kapcsán pedig, hogy ha tényleg nem terveznek eladást és valóban nincs „semmi látnivaló”, akkor miért kapott figyelmeztetést Barts Balázs, Gy. Németh, a felelős városvezető mindössze annyit tudott mondani, hogy kérdezzék meg Karácsonyt.

Persze az sem maradhatott el, hogy ismét belekeverjék a rettegett orosz titkosszolgálatot az ügybe, amivel csupán annyi a gond, hogy eddig fel sem merült a kérdésben ez a szál. 

Amint a PestiSrácok portál is beszámolt róla, ezzel éppen Karácsony Gergely buktatta le saját magát, amikor pénteki bejegyzésében beismerte, hogy mégis tud valamit a Városháza eladásáról, annak ellenére, hogy eddig azt hangoztatta, őt senki nem tájékoztatta erről.

Gy. Németh Erzsébet tehát hű elvtárs módjára mosdatta a baloldali városvezetést. Mindenesetre ha más haszna nem is volt az interjúnak – írta a budapesti Fidesz –, 

annyit legalább megtudhattunk, miért kerülhetett Budapest vezetésébe egy olyan politikus, aki hiába indul 30 éve választásokon, még soha sehol nem sikerült nyernie

 – írja a PestiSrácok.hu.

Hiszen mindig jól jön a háznál egy szoci veterán, aki pókerarccal tudja akár a kortárs művészetek pártolásáig terelni a szót a kínos témákról… Persze a távoli múltba nyúló karrierjére tekintettel úgy sejtjük, az orosz titkosszolgálatra vonatkozó vádaskodás mélyen érinthette, de hát fordulnak az idők, fordulnia kell Gy. Németh Erzsébet hűségének is, és ahogy megtudtuk tőle, ő vállalta a szerződés apró betűs részét is…

– írják a Fidesz Budapest Facebook-bejegyzésében.

Az ATV interjúját ITT tekinthetik meg, amennyiben önök is megpróbálnák értelmezni a DK-s politikus szürreális nyilatkozatát.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőfotó (Fotó: ATV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.