Kocsis Máté: A szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelésében

Az LMBTQ-lobbi már hazánkba is betört, s egyre nagyobb teret követel magának. A kormány az alaptörvényből kiindulva építi fel a helyesnek vélt álláspontja jogi falait, amelyről az állampolgárok a népszavazáson kifejthetik a véleményüket.

2021. 11. 25. 14:27
KOCSIS Mt
A Következő ezer év a gyermekekért! című konferencia Budapesten Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skót kormány elfogadott egy olyan irányelvet, amely alapján a gyermekek már négy éves korukban szülői beleegyezés nélkül megválaszthatják a nemüket és a nevüket. Belgiumban orvosi igazolás nélkül lehet nemet változtatni azzal a megkötéssel, hogy a kiskorúaktól igazolást kérnek, hogy képesek- e az önálló döntéshozatalra. Ez az ár, amellyel szemben meghatároztuk magunkat. Ez az, amit mi nem szeretnénk Magyarországon

 – hangsúlyozta Kocsis Máté csütörtökön az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet által közösen szervezett Következő ezer év a gyermekekért című konferencián Budapesten. 

A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: ezen intézkedések mögött egy gyorsan terjedő nemzetközi irányzat áll, amely nagy erőket mozgat meg a család intézményének gyengítéséért, a társadalom kohéziós erőinek lebontásáért és az evidenciák megkérdőjelezéséért. Mint kifejtette, ezen irányzat képviselői most a gyermekek gondolkodásának megváltoztatását tűzték ki célul. 

Vér szerinti örökösök szűkében ideológiai örökösöket igyekeznek nevelni az LMBTQ-mozgalom számára

– fogalmazott. A politikus ezen a ponton megjegyezte, számos tanulmány született arról, hogy Róma bukásához a családi kötelékek, a családon belüli tisztelet, és a szülő-gyermek viszony fellazítása vezetett. Mint mondta, ez a jelenség már hazánkba is betört, s egyre nagyobb teret követel magának. 

„Álcivil szervezetek, médiaszolgáltatók, nagyvállalatok hirdetik az LMBTQ-ideológiát, szoktatják a gyermekeket a saját identitásuk megkérdőjelezéséhez. A vita azért erősödik, mert egyfajta ellenállásként sokan gondolják úgy, hogy a szexuális propaganda átlépte a vörös vonalat”

– vélekedett a politikus. Mint mondta, az óvodai és iskolai felvilágosító órák, a legkisebbnek írt szexuális célzatú mesekönyvek, a szándék, hogy a szülőket egyre inkább ki kell hagyni a saját gyermekük neveléséből, túlmegy a könnyen viselhető kategórián.  – Az említett és célzott életkorokban semmi keresnivalója nincs a szexualitásnak. Sem a természetesnek, sem az alternatívnak – húzta alá.

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, a kormány válaszának kiindulópontja az alaptörvény, amely rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi, és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez. Ebből építik fel a helyesnek vélt álláspontjuk jogi falait.

Valljuk, hogy a szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelését illetően. Ezt apaként is így gondolom

– mondta, majd hozzátette: szerinte a liberálisok azért akarják mindezt megsemmisíteni, mert nem bíznak a szülőkben, vagy akadályt látnak bennük az LMBTQ-lobbit kiterjesztő küldetésükben. Kifejtette, a kormány politikájának „veleje”, hogy alkotmányos pajzzsal védik a gyermekeket, és nem hagyják eszköztelenül a szülőket a tolakodó propagandával szemben.

„A cél, hogy távol tartjuk a gyermekektől az életkorukhoz nem illő tartalmat. Ha egy szülő mégis úgy dönt, hogy meg kívánja ezeket ismertetni a gyermekével, szíve joga. De ragaszkodunk hozzá, hogy erről csak ő dönthet” 

– szögezte le. Mint mondta, a törvényről népszavazás lesz. A Fideszes politikus szerint a parttalan politikai vitákat úgy lehet demokratikusan lezárni, hogy az emberek elmondják a véleményüket a kérdésről. 

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.