időjárás -1°C Ágnes 2022. January 21.
logo

2010 óta háromszorosára növelte a kormány az iskolák támogatását

Forrás: MTI
2021.12.08. 16:04 2021.12.08. 16:14
2010 óta háromszorosára növelte a kormány az iskolák támogatását

A kormány háromszorosára növelte az alap- és a középfokú oktatási intézmények támogatását 2010 óta – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

Soltész Miklós a Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, valamint felújított és kibővített intézményrészének átadásán kijelentette: minden olyan fejlesztés, amely megilleti az önkormányzati, állami fenntartású iskolákat, megilleti az egyházi intézményeket is.

Rendezték a pedagógusoktól 2010 előtt méltatlanul elvett egyhavi bér problémáját, ahogy a gazdasági helyzet engedte, megtörtént egy ötvenszázalékos béremelés, amit egy tízszázalékos követett – emlékeztetett. Jövőre pedig egy újabb tízszázalékos emelés következhet majd – hangoztatta Soltész Miklós, hozzátéve: a 2022-es választási győzelem esetén egy nagyobb bérrendezés következhet a pedagógusok számára.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, minden ilyen fejlesztés azt üzeni a társadalomnak, hogy a kormány a jövőben gondolkodik.

A tornatermet Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyés püspök szentelte fel és áldotta meg.

A nyírteleki iskola felújítása a Debrecen–nyíregyházi Egyházmegye saját költségvetéséből valósult meg mintegy 450 millió forint értékben.

Borítókép: Soltész Miklós (Fotó: MTI/Kovács Attila)