időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

Soltész Miklós: Fontos vállalni a kereszténységünket

Forrás: MTI
2021.12.05. 20:24 2021.12.05. 21:07
Soltész Miklós: Fontos vállalni a kereszténységünket

Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is – erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.

A Szentháromság téren az országúti ferences plébánia és a felsőkrisztinavárosi plébánia fiataljainak gitáros flashmobján Soltész Miklós úgy fogalmazott, a keresztény életben, közéletben helyük van a gitáros énekeknek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több száz fiatal gyűlt most itt össze.

Közösséget teremt, amikor a fiatalok együtt vannak.

– Közösséget teremt a családban, a nemzetben, különösen ma, december 5-én, amikor fontos a nemzeti összefogás egy csúfos, több évvel ezelőtti népszavazás után – fogalmazott.

– Meg kell mutatni, hogy összetartozunk – emelte ki.

Soltész Miklós hozzátette:

ezeket a közösségeket erősíteni kell Európában is, és ha mindezt mi, magyarok, tudjuk közvetíteni más nemzetek irányába, akkor mindent megtettünk, és megmutattuk, hogy szükség van ránk, és a világnak is szüksége van a magyarságra.

A rendezvénnyel a szervezők advent időszakában a béke fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A két plébánia ifjúsági zenekaraihoz több mint háromszáz fiatal csatlakozott a zenés flashmobon.

Soltész Miklós a fiatalokhoz szólva azt mondta, köszöni nekik, hogy megvallják kereszténységüket, hitüket. Reméli, ez a megmozdulás is legalább olyan sikeres lesz, mint a hat évvel ezelőtti. Akkor a bazilika elé szervezett zenés összejövetelről készült videót több mint egymillióan látták egy videómegosztó portálon – jegyezte meg.

Borítókép: Soltész Miklós és keresztény fiatalok közös flashmobja Budapesten (Fotó: Facebook/SolteszMiklos.KDNP)