Kormányszóvivő: Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra! + videó

Szentkirályi Alexandra kiemelte: január elseje számos szektorban hozott béremeléseket, a mai naptól pedig a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 01. 01. 11:05
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. július 24. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a nemzeti konzultációról tart sajtótájékoztatót az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon boldog új évet kívánok minden magyar embernek, határon innen és túl 

hangsúlyozta az újév első napján közzétett videójában a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra kiemelte: január elseje béremelést hozott az ápolóknak, orvosoknak, rendőröknek, katonáknak, a pedagógusoknak, a szociális és a kulturális dolgozóknak. Emelkedik a minimálbér és a szakdolgozók minimálbére is – fűzte hozzá. 

A mai naptól –  folytatta – a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, februárban a gyermekes szülők családi adó-visszatérítést kapnak, az idősebbeket pedig a nyugdíj emelése és a 13. havi nyugdíj is segíti.

A kormányszóvivő rámutatott, hogy a kormány immár nyolcadik éve biztosítja az illegális bevándorlás elleni határvédelmet. Ugyanakkor jelezte azt is, hogy Brüsszel immár nemcsak a migránsok kötelező betelepítését szeretné elérni hazánkban, de az LMBTQ-propaganda óvodákba és iskolákba való bejutását is támogatja. – Ellőttünk áll a gyermekvédelmi népszavazás is, amely során a magyar emberek elmondhatják a véleményüket – tette hozzá. 

Szentkirályi Alexandra végül hangsúlyozta: 

Magyarországnak az idei évben választania kell, hogy tovább megy előre, a kormány által kijelölt úton, vagy visszatér a 2010 előtti kudarcos korszakhoz, amit a munkanélküliség, a pénzügyi összeomlás, a rezsik emelése, az adók emelése és a megszorítások jellemeztek. 

– Szerintem Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra! – húzta alá.

Borítókép: Szentirályi Alexandra (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.