A XVI. kerület fogadja a kárpátaljai menekülteket

A kerület a kárpátaljai testvértelepülés, Zápszony lakóinak szállás és étel mellett munkalehetőséget is biztosít, ha az ukrán–orosz háború miatt kénytelenek elhagyni otthonukat.

2022. 02. 25. 16:16
2022.02.25. Beregsurány Beregsurányi határátkelő, kárpátaljai menekültek érkezen a magyar -ukrán határon az Ukrajnában kitört háború elől menekülve Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon sok, már Magyarországon lévő Kárpátalján élő jelezte, hogy csütörtökön elhagyták Ukrajnát, vannak, akik nem is térnek haza. Segítséget kértek tőlünk azért, hogy segítsünk nekik az itt maradást megoldani – hívta fel a figyelmet Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselője, aki elmondta, hogy egyeztetett Kovács Péter polgármesterrel. Egyrészt szeretnék felajánlani az önkormányzat segítségét, másrészt kérik azokat a XVI. kerületi családokat, akik kárpátaljai magyarokat tudnának - remélhetőleg csak néhány hétig - befogadni, hogy jelentkezzenek az önkormányzatnál. –Össze kell fognunk, segítenünk kell, közösen túl kell élnünk ezt a nehéz időszakot – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf. Kovács Péter polgármester elmondta, hogy az önkormányzat zöld számán és a [email protected] e-mail címen jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, ugyanakkor megköszönte az országgyűlési képviselőnek, hogy felajánlotta a segítségét, és reményét fejezte ki, hogy példáját sokan fogják követni.

Korábban már megírtuk, hogy szállást, ételt, munkalehetőséget is biztosít a XVI. kerület a kárpátaljai Zápszonyról érkező menekülteknek – közölte Kovács Péter, a kerület polgármestere. Mint fogalmazott, az Ukrajnában kialakult háborús helyzetben a XVI. kerület is érintett, miután testvérvárosuk, Zápszony az ukrán–magyar határhoz közel, az ukrán oldalon található. – Ezekben az időkben is feltétel nélkül kiállunk testvértelepülésünk, Zápszony mellett, minden segítséget megadunk nekik – fogalmazott Kovács Péter, aki hozzátette: egyeztetett az ottani polgármesterrel, és arról biztosította, hogy mindenki számára, aki a településükről ide menekül hozzájuk, ellátást, szállást, ételt, munkát biztosítanak. – A legfontosabb az emberélet és az, hogy a magyarok segítsenek a magyaroknak. A XVI. kerület pedig ezt megteszi – hangsúlyozta Kovács Péter polgármester.

Borítókép: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.