Nem erőszakolták meg társai a rendőrnőt

Bűncselekmény hiányában lezárta a vizsgálatot az illetékes nyomozó ügyészség, kétséget kizáróan megállapították: nem erőszakolta meg senki az ezt állító rendőrnőt. A fiatal tiszthelyettes egy bulvárlapban beszélt arról, kollégái megerőszakolták, amit videóra is vettek.

2022. 02. 15. 11:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. Kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a rendőrnőt kollégái nem erőszakolták meg, és sérelmére más bűncselekmény sem történt – közölte lapunkkal a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A fiatal tiszthelyettes a Blikknek nyilatkozott arról, hogy határvédelmi szolgálat után a szálláshelyükön két kollégája megerőszakolta, amiről videó is készült.

A KNYF közleményében emlékeztetnek rá: egy rendőrnő feljelentése alapján a nyomozó ügyészség, más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva azonos alkalommal többek által elkövetett szexuális erőszak, büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban, tiltott adatszerzés és hivatali visszaélésbűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrnő elmondása szerint a háromnapos határrendészeti szolgálata alatt két kollégája – egy harmadik társuk által a lefoglalt szerekből eltulajdonított anyaggal – elkábította, majd mindketten közösültek vele. 

A nő állítása szerint az elkövetők a történtekről videófelvételt készítettek, amelyet közzétettek az interneten, valamint egy üzenetküldő alkalmazáson, a rendőrségi laktanyában lévő ágya fölé és a zuhanyzóban elhelyezett kamerák felvételeivel együtt. Minderről egy kolléganőjétől két hónappal később értesült, aki a videófelvételt megmutatta neki és meg is osztotta vele. Előadta azt is, hogy az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről – egyidejűleg megöléssel fenyegette, ha erről bárkinek beszél –, majd hozzátette, hogy rajta kívül két, másik kolléganőjüket is „elintézték”. 

A széles körben folytatott nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták. 

A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett. A rendőrnő által megnevezett egyik elkövető több száz kilométerre tartózkodott az állítólagos elkövetéskor, és azzal a kolléganőjével sem beszélt, akitől állítása szerint tudomást szerzett a történtekről. A hivatkozott videófelvétel nem létezik, ahogy a rendőrök közötti üzenetküldő alkalmazásban sincs nyoma a rendőrnőt érintő tartalmaknak. A szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány. A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg, továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

Azaz a nyomozás megállapítása szerint egyetlen szó sem volt igaz a rendőrnő bulvárlapnak tett kijelentéseiből. 

Kérdés, indul-e ellene hamis vád miatt büntetőeljárás, illetve hogy maradhat-e ezután hivatásos rendőr.

A Blikk azt írja a fejlemények tükrében: a rendőrnő és jogi képviselője pótmagánvádat nyújtanak be igazuk bizonyítására, majd hozzáteszik, a tiszthelyettes ellen egyébként fegyelmi eljárás van folyamatban a rendőrségnél.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: PestiSrácok)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.