A baloldalhoz köthető mandátumbecslő oldal is nagyarányú Fidesz-győzelmet jósol

Adataik szerint egy most vasárnapi választáson a Fidesz–KDNP 115 mandátumot szerezne az Országgyűlésben.

2022. 03. 01. 14:44
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy most vasárnapi választáson a Fidesz–KDNP 115 mandátumot szerezne az Országgyűlésben, míg a baloldali választási koalíció 83-at – derül ki a baloldalhoz köthető Taktikaiszavazás.hu oldal február 27-i adataiból. Az oldal a kispártokat, így például a Mi Hazánk Mozgalmat, a Kétfarkú Kutya pártot és Gattyán György üzletember pártját, a Megoldás Mozgalmat nem méri, a Fidesz–KDNP és a baloldali választási koalíció mandátumairól azonban közöl becslést. 

Ennek alapján a Fidesz a jelenlegi állás szerint 103, a KDNP 12 képviselővel alakíthatna frakciót. Utánuk a Demokratikus Koalíció következik 24, majd a Jobbik 19 fővel, őket követi a Momentum 15, az MSZP 12, a Párbeszéd nyolc, az LMP pedig öt képviselővel. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata az oldal adatai szerint egy mandátumra számíthat. 

A Taktikaiszavazás.hu eredményeit 44 százalékos országos baloldali támogatottság és 47,5 százalékos Fidesz-támogatottsági arány alapján becsülték. Fontos megjegyezni, hogy az oldal december 8-a óta a Fidesz–KDNP egyre nagyobb arányú győzelmét jósolja, így míg az előző év utolsó hónapjában a pártszövetség 102 mandátumra számíthatott, addig idén márciusban már 115 mandátumot szereznének.

Forrás: Taktikaiszavazás.hu

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum plakátjai. Fotó:Magyar Nemzet/Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.