Folytatódik az LMBTQ-társulások szabotázsa

Online gyorstalpalót indítottak a gyermekvédelmi népszavazás elszabotálására buzdító LMBTQ-szervezetek, hogy minél több emberhez eljusson, hogyan lehet érvénytelenül szavazni április 3-án. A Soros Györgyhöz köthető szervezetek aktivistái emellett vasárnaptól országjárásba kezdenek, továbbá plakátokkal, szórólapokkal, matricákkal és érzékenyítő kisfilmekkel népszerűsítik kampányukat.

2022. 03. 19. 6:45
null
Budapest, 2018. július 7. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevõi gyülekeznek a fõvárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online és offline is gőzerővel kampányolnak az április 3-i, az országgyűlési választásokkal egy időben tartandó gyermekvédelmi népszavazás sikertelenségéért a hazai LMBTQ-szervezetek. Kampányuk eredményessége érdekében az akció fő szervezői, az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság először egy önálló honlapot hozott létre, a napokban pedig egy húszperces online kurzussal rukkoltak elő, amely – mint írják – 

segít megérteni, hogy mi a szavazás tétje, emellett használható tudást és jól alkalmazható eszközöket ad ahhoz is, hogy másoknak is megmutatható legyen, miért kell érvénytelenül voksolni.

A beharangozónak megfelelően az e-mailben megküldött e-learning anyagban hangsúlyozzák, hogy a szavazólapon szereplő négy kérdés nem tekinthető igazi kérdésnek, ezért is tartják érvénytelennek azokat, majd kijelentik, hogy a közelgő népszavazásnak nem célja, hogy megvédje a gyerekeket, mert ezáltal legitimálják a transzfóbiát és a homofóbiát. 

Meg­győződésük az is, hogy amennyiben a népszavazás érvényes és eredményes lesz, az hosszú távon nagyon káros hatásokkal járhat közösségük tagjaira.

A Háttér Társaság és az Amnesty az általuk megrendelt, a Medián közvélemény-kutató cég által múlt nyáron készített reprezentatív felmérésre hivatkozva továbbá úgy véli, hogy a melegek elfogadottsága történelmi csúcson van Magyarországon, a válaszadók többsége pedig nem szeretné, ha a kormány döntené el, hogy mit tanítsanak az iskolákban szexuá­lis nevelés címén. 

A Medián februári, ismételten általuk megrendelt felméréséből pedig azt a következtetést vonják le, hogy a gyermekvédelmi népszavazás eredménytelennek ígérkezik, a szavazók 41 százaléka ugyanis nem kíván részt venni azon, a baloldali szimpatizánsok fele pedig érvénytelenül fog szavazni április 3-án. 

Mint írják, a legjobb megoldás az érvénytelen szavazat, mivel az igen annak az esélyét növeli, hogy érvényes lesz a népszavazás, távolmaradás esetén pedig a véleményük demokratikus kifejezésének a lehetőségétől esnének el.

Az online kurzus, a közterületeken kihelyezett plakátok, valamint a közösségi médiában népszerűsített érzékenyítő kisfilmek mellett legújabban kiderült az is, hogy a Soroshoz köthető LMBTQ-szervezetek aktivistái március 20-tól országjárásra indulnak, hogy személyesen is hírét vigyék a népszavazást szabotáló akciónak. Az első állomás Pécs lesz, amely tavaly szeptemberben az első vidéki melegfelvonulásnak adott otthont.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.