Még lehet jelentkezni a Jövőt építünk című pályázati felhívásra

A nyertes pályázókat ötszázezer–kétmillió forint közötti pénzjutalomban részesítik.

2022. 03. 04. 10:59
null
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár 20211122 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 8-án 14 óráig lehet jelentkezni a Jövőt építünk című pályázati felhívásra, amelyet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága hirdetett meg a 2022 a cselekvő nemzet évében.

A felhívásra a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország kormányának támogatásával megvalósított bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek – anyaországi és külhoni – építészei jelentkezhetnek.

A pályázat meghirdetésekor Potápi Árpád János államtitkár kiemelte: a kormány 2010 óta komoly forrással támogatta, hogy jelentősen bővüljenek a magyar gyermekeknek fenntartott férőhelyek a bölcsődékben és az óvodákban.

– A külhoni magyar közösségek is több mint kilencszáz új vagy felújított épülettel gazdagodtak. Az új vagy megújított épületek az építészek munkáját is dicsérik, hiszen nekik köszönhető az, hogy egy-egy településképen is látható a közös és minőségi, magyar munka eredménye

– fogalmazott Potápi Árpád János. A pályázat célja díjazni és megismertetni a közvéleménnyel a Kárpát-medencében 2010 óta a magyar kormány támogatásával épült, mintaértékű bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészeit.

A felhívásra benyújtott pályázatokat neves szakemberekből álló bírálóbizottság fogja szakmailag értékelni és több kategóriában díjazni. A nyertes pályázatokat ötszázezer–kétmillió forint közötti pénzjutalomban részesítik.

A jelentkezés részletei és a részletes pályázati kiírás a https://www.kulhonimagyarok.hu/epiteszetipalyazat/ linken keresztül érhető el.

Borítókép: Potápi Árpád János (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.