Orbán Viktor Makón: A választás itt fog eldőlni

A miniszterelnök úgy véli, hogy aki a saját választókerületében nem tud nyerni, az nem tud nyerni országosan sem.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 03. 30. 9:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazság az, hogy kicsit furcsán érzem magam most ebben a választókerületben

– magyarázta a miniszterelnök makói utcafórumán az összegyűlteknek. A Csongrád-Csanád megyei 4. számú választókerületben tett látogatásáról ma délelőtt posztolt rövid videót a kormányfő, ennek a választókerületnek a székhelye Hódmezővásárhely, a második legnagyobb városa pedig Makó. Ismert, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki jelenleg a megyei jogú várost vezeti polgármesterként egyéniben is megméretteti magát, ellenfele Lázár János lesz. 

Orbán Viktor kifejtette, hogy korábban más benyomása volt Hódmezővásárhelyről és környékéről, felidézte, hogy 1994 után még Rapcsák Andrással, a város legendás polgármesterével és országgyűlési képviselővel kezdett együtt dolgozni itt. A miniszterelnök a mellette álló Lázár Jánost is dicsérte, aki Rapcsák halála után 2002-től lett képviselő a környéken, majd – ahogy fogalmazott – kiváló minisztere volt a kormányban is. 

Mint mondta, ha akkoriban valaki azzal áll elő, hogy Gyurcsányék innen választanak miniszterelnök-jelöltet, akkor azt mondta volna neki, hogy elment az esze. 

Most viszont a kormányfő úgy véli, a választás ebben a választókerületben fog eldőlni, 

aki ugyanis nem tud nyerni a saját választókerületében, az nem tud nyerni országosan sem. 

Orbán Viktor épp emiatt arra kérte a makóiakat, hogy vasárnap támogassák Lázár János országgyűlési képviselőt, akivel még hosszú ideig szeretne együtt dolgozni. 

Hajrá, Lázár János! Április 3-án csak a Fidesz! 

– írta videója fölé a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.