Orbán Viktor: Magyarország él, erős és a magyarok szeretik a hazájukat

A miniszterelnök tegnap hálát adott a Jóistennek, mert úgy nyertek, ahogy még soha, de ma már kormányülést tart.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír tv2022. 04. 04. 12:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örüljünk és adjunk hálát a Jóistennek, mert úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy képesek lehetünk nyerni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Bayer Zsoltnak a Hír TV-n adott exkluzív interjúban.

Bayer Zsolt újságíró elmondta: 1988. március 30-án 37-en alapítottak egy ifjúsági szervezetet, de ha akkor valaki azt mondta volna neki, hogy tegnap azzal az Orbán Viktorral ül egy stúdióban, aki ötödszörre alakíthat kormányt, kinevette volna. A kérdésre, hogy a miniszterelnök gondolt-e erre, azt válaszolta: nem gondolt rá, de „nem is kell gondolkozni ezen, csak csinálni kell, és akkor sikerül”. 

Az ötödszörre is kormányalakításra készülő Orbán Viktor arra a kérdésre, ez a győzelem a hatalmas ellenszélben folytatott kampány ellenére igazolta-e az elmúlt tizenkét év politikáját, azt válaszolta: 

A mi szakmánkban nincs visszavonhatatlan. Holnap reggel úgy fogok felkelni, hogy délben tartok egy kormányülést és azon kell gondolkodnom, hogy akkor mi is a következő teendő.

A kormányfő elmondta, hogy a számtalan technikai eszköz ellenére a választás mögött mégiscsak egy „misztérium” áll: hatmillió ember elmegy választani azért, hogy kialakítson egy közös döntést. Ebből a hatmillió akaratból összeáll egy nagy közös akarat – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy azt tanulta meg az elmúlt években, hogy az egymandátumos többségért is annyit kell dolgozni, mint a kétharmados győzelemért.

Ha csak egy kicsivel is kevesebbet dolgozol, akkor nem kapod meg a jutalmat, nem kapod meg a győzelmet, akkor nem fog sikerülni– emelte ki. Megköszönte ugyanakkor annak a százezer önkéntesnek a munkáját, akik a „haza iránti elköteleződésből” végig dolgozták az elmúlt heteket.

Kifejtette, hogy vannak, akik okoskodnak, tanácsokat adnak nekünk, hogyan kellene ezt csinálni, de nagyon kevés olyan nép van, mint a magyar, amelyik olyan hosszú ideig lett volna képes fenntartani magát, mint mi, alkotni, mindig többet adni a világnak, mint amit kap és hozzáadni jó dolgokat az európai közösség közös teljesítményéhez. Hangsúlyozta, hogy bár sok mindent elvesztettünk és elvett tőlünk a XX. század, mégis képesek vagyunk emelt fővel belenézni mások szemébe, és nem szégyenkeznünk kell azért, mert magyarok vagyunk, hanem büszkék lehetünk arra, amit letettünk az asztalra. Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének ránk, és olyan unokákat nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáikra – tette hozzá.

Magyarország él, Magyarország erős és a magyarok szeretik a hazájukat– vonta le a választás konklúzióját Orbán Viktor.

Bayer Zsolt emlékeztetett, hogy a baloldal európai egyesült államokat akar, de elmondta, hogy szerinte a jövő egy nemzeti reneszánsz lesz. Orbán Viktor szerint a választási eredmény ezt visszaigazolta. Emlékeztetett, hogy magyar szempontból a Szent István által létrehozott állam a mi hazánk, és ha megértjük azt, amit az elődeink gondoltak és megalkottak, akkor nem kell kedvezőbb keretet találnunk.

Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó, és ha még valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető és a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette: sok olyan patrióta van Európában, aki aggódik a saját hazája miatt, és reménykedve néz Közép-Európában nemcsak a magyarokra, hanem a lengyelekre, a szlovénokra, a horvátokra és a csehekre is. Orbán Viktor szerint Közép-Európa hordoz egy reményt az európai népek számára, hogy a hazaszeretet nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, hogy a kereszténység nem elmúlt, hanem az egy fundamentum, és csak azon megállva tudjuk jól berendezni az életünket, hogy az értéket őrizni akaró polgári konzervatív politika az nem a múlt, hanem a jövő. Nagy üzenet az, ami Magyarországon történt az egész európai közösség számára. Sokan fogják meghallani és sok embernek adunk reményt ezzel Magyarországon kívül is – hangsúlyozta.

A kormányfő elmondta, a politika sokat változott az elmúlt több mint tíz évben, és sokan vannak, akik a túlélésért küzdenek, és azok a nemzetek, amelyek gyenge koalíciós kormányokat hoznak létre, nem tudnak válaszolni a modern kor kihívásaira.

A mi népünk viszont azt megérti, hogy ha nem vagyunk erősek, jól szervezettek és nincs lelki kapcsolat, ami összeköti a vezetőket az emberekkel, vagyis nincs meg az a mély lelki közösség, ami összetart bennünket, akkor széthullunk és „ellakják tőlünk az országunkat”, ahogy arra vannak történelmi tapasztalataink – hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor szerint ugyanis a magyaroknak nem a politikusok népszerűsége a fontos – persze jobb, ha valaki az –, hanem hosszú távon gondolkodnak, ezért a hibákat is könnyebben megbocsájtják, de elvárják, hogy kijavítsák azokat.

Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól. Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk – összegezte a kormányfő

Borítókép: Bayer Zsolt és Orbán Viktor (Forrás: Hír Tv)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.