Vadai Ágnes nemet mondott

Csak az RTL Klubnak nyilatkozott a Demokratikus Koalíció politikusa.

2022. 04. 06. 16:21
VADAI Ágnes
Budapest, 2021. október 19. Vadai Ágnes, a DK vezérszónoka a Magyar Honvédségnek az Iszlám Állam elnevezésû terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben való további részvételérõl szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. október 19-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésén jártunk, ahol az orosz–ukrán háború aktuális helyzetéről, a menekültek ellátásáról, befogadásukról tartottak tájékoztatást. A parlamentben a jelenlegi szabályok értelmében csak a sajtószobában lehet forgatni, vagy kérdést feltenni a képviselőknek, így megkérdeztük az ülésre éppen megérkező Vadai Ágnest, nyilatkozna-e lapunknak az értekezlet után. A következő választ kaptuk:

Nem. Önöknek nem nyilatkozom. Kérdezze Kósa Lajost!

A Demokratikus Koalíció politikusát az ülés után ismét megpróbáltuk mikrofonvégre kapni, ám a korábbi sablonját ismételgette – visszautasítva a Hír TV és a Mediaworks–Hírcentrum stábját is –, majd kijelentette:

Csak az RTL-nek nyilatkozok

Ezt követően a sajtószobába invitálta a televíziócsatorna munkatársait, ahová mi is követtük őket. Vadai Ágnes – látva, hogy a távolból figyelünk – visszaszólt nekünk:

Hagynák, hogy beszéljek a kollégákkal?

Bólintottunk, s vártuk, hogy elkészüljön az interjú, ám Vadait annyira zavarta jelenlétünk, hogy megkérte az RTL Klub stábját, egyeztessenek egy külön időpontot a beszélgetésre, akik beleegyeztek, a képviselő pedig elhagyta a sajtószobát, ahol már nem tehettünk fel neki kérdést. Emlékezetes, Vadai Ágnes, a DK politikusa korábban a jobboldali sajtót kritizálva következő kommentet írta a 444 Facebook-bejegyzése alá: 

„Illő tisztelettel szeretném jelezni, hogy az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még náci és észak-koreai agymosás!”

Vadai Ágnes annak ellenére, hogy megjegyzésében a sajtószabadságot kifogásolta, emellett propagandát kiáltott, és korábban is kritizálták párttársaival a magyarországi médiarendszert, úgy tűnik, mégsem járul hozzá ahhoz, hogy az újságírók szabadon kérdezhessenek tőle. Emlékezetes, hogy szövetségese, Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc jelenlétében nemrég az újságírói munka sérthetetlensége mellett érvelt.

Egy olyan országban szeretnék élni, ahol az újságíró kérdezhet 

– hangoztatta tavalyi választási kampányában Budapest főpolgármestere. 

Borítókép: Vadai Ágnes (Fotó: Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.