Novák Katalin: Magyarország az ártatlan áldozatok mellett áll és békére vágyik

A magyar államfő a jelenleg egyetlen működő ukrán televíziós csatorna adománygyűjtő műsorában mondta el üzenetét.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 30. 9:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok mellett állnak, csak a békére vágyunk. Minél előbb, annál jobb – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a jelenleg egyetlen működő ukrán televíziós csatorna adománygyűjtő műsorában vasárnap. Az erről készült videó az államfő Facebook-oldalán tekinthető meg.

Más állam- és kormányfők mellett Magyarország köztársasági elnökeként Novák Katalin is felkérést kapott arra, hogy megszólaljon a Save Ukraine-StopWar jótékonysági televíziós műsorban, ahol többek között Albánia, Lettország, Ausztria, Szlovénia, Észak-Macedónia és Nagy-Britannia vezetői tolmácsolták népük üzenetét a nézőknek rövid videó formájában. A műsorban zenei előadások is elhangzottak.


Novák Katalin üzenetében kiemelte: Magyarország egyértelműen elítéli az orosz agressziót és Ukrajna fegyveres megtámadását, követeli minden háborús bűn kivizsgálását, és megfelelő büntetést kér azokra, akik ezeket az emberiség elleni barbár tetteket elkövették.A köztársasági elnök hangsúlyozta: Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy biztonságos menedéket nyújtson az ide érkezett több mint 700 ezer menekültnek, „továbbra is ellátjuk a sebesülteket, élelmiszert küldünk az otthon maradóknak, tanulási lehetőséget kínálunk a hazánkba érkező gyerekeknek, fedelet, ételt és munkát biztosítunk a családoknak, ameddig arra szükség van”.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.